Partner van stichting Prokkel: Estinea

Jouw leven, jouw kracht. Met deze visie zet Estinea zich in voor het levensgeluk van mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente. Ze zijn ervan overtuigd dat iedereen – met steun van anderen – mee kan doen in de samenleving. Cliënten en bewoners worden ondersteund om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen. Samen met stichting Prokkel richten ze zich op samen werken.

“Elk jaar krijgen alle cliënten die bij Estinea wonen en/of werken een wenskaart toegestuurd. Hierop kunnen ze hun Prokkelwens invullen en retour sturen. Wij verzamelen alle wensen en zetten de lijnen uit zodat we zoveel mogelijk wensen in vervulling kunnen laten gaan. Dit doen we met name regionaal. Soms blijft het bij een eenmalige Prokkel of ontmoeting. Maar soms vloeit er ook een begeleid werken plek voor diegene uit voort. Bijvoorbeeld Jannie, zij had op haar kaart ingevuld dat ze graag een keer wilde werken bij een drogist. Na de Prokkel is hier een mooie samenwerking uit voortgekomen en Jannie werkt al 5 jaar met veel plezier elke vrijdag bij de Drogist bij haar om de hoek. Prokkelen is een mooi middel om cliënten te laten meedoen in de samenleving.”
Henrique Grijsen
Participatiecoach
“Niels heeft een goede, positieve energie. Hij is spontaan en staat meteen aan. Dat maakte het zo leuk om hem erbij te hebben.” – “Ik vond het heel leuk dat ik bij Timur mocht meekijken en meewerken.”
Timur en Niels
DJ 3FM en cliënt van Estinea die een middag stage liep bij de radio

Meer over Estinea

Estinea ondersteunt zo’n 1.000 mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente. Ruim 900 medewerkers en zo’n 430 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor hun levensgeluk. Wil je in contact komen met Estinea en de bewoners en cliënten? Je kunt ze bereiken via onderstaande gegevens.