Partner van stichting Prokkel: Ipse de Bruggen

Iedereen heeft recht op een goed leven met de kans om wensen en dromen waar te maken. Dit betekent dat mensen zelf bepalen wat belangrijk voor ze is. Daar helpt Ipse de Bruggen graag bij. We richten ons in de samenwerking met stichting Prokkel op leren en ontwikkelen en natuurlijk ontmoeten met als doel begrip vergroten en elkaar leren kennen.

“Door te prokkelen kom je in gesprek met mensen die je anders niet zou tegenkomen. Hier door leren mensen met en zonder beperking elkaars leefwereld beter kennen. Mensen creëren daar door meer begrip op elkaar en dat is mooi om te zien.”
Marieke
coach Ervaringsdeskundigen en Educatiemedewerker
“We gaven een gastles aan nieuwe leerlingen van Ipse de Bruggen. Hierin konden we goede informatie geven. Begeleiders kijken nu op een andere manier naar ons en naar wat we nodig hebben. Fijn dat er naar ons geluisterd werd.”
Daphne
cliënt, ervaringsdeskundige
“Vorig jaar werkte ik met een maatje op het stembureau tijdens de verkiezingen. Mooi dat wij de kans krijgen om te mogen helpen op het stembureau. Ik vond het heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ik heb nog altijd contact met mijn maatje van vorig jaar omdat hij bij mij in de buurt woont. Dit jaar ga ik zeker weer.”
Max
cliënt

Meer over Ipse de Bruggen

Ipse de Bruggen is een organisatie die al meer dan 100 jaar ervaring heeft in de zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Ze hebben locaties verspreid door heel Zuid-Holland. Wil je in contact komen met Ipse de Bruggen en de bewoners en cliënten? Je kunt ze bereiken via onderstaande gegevens.