Partner van stichting Prokkel: SWZ

Gehurterbij (je hoort erbij) is een unieke buurtvereniging door de verscheidenheid aan leden en de uitgebreide activiteitenkalender. De buurtvereniging heeft tot doel om de SWZ bewoners van Zonhove en de omliggende straten op een gezellige manier dichter bij elkaar te brengen. Bij SWZ vinden ze het belangrijk dat mensen met en zonder beperking met elkaar in verbinding staan.

“We zijn een buurtvereniging samen met de buurt. We hebben hier ook jaarlijks een barbecue met de buurtbewoners en onze cliënten die heel geslaagd is. Wij prokkelen het hele jaar eigenlijk wel en doen dit al heel lang en vertellen er daarom ook graag over.”
Martine van Gerwen
Team recreatie
“Onze goede buren zijn van onschatbare waarde. Er is een buurtpreventieteam waarvan de leden tevens BHV-er zijn! Zij zorgen voor veiligheid en helpen in nood. Hoe mooi is dat!
Yvonne den Exter
Team recreatie
“Onze cliënten kunnen het moeilijk verwoorden, maar we kunnen merken dat ze sociale contanten met mensen zonder verstandelijke beperking heel leuk vinden. Als een client enthousiast is, werkt het ook door op de groep. Bij activiteiten die zijn bevallen, komen ze blij terug op de woning en daar is de sfeer dan ook weer goed.”
Peter de Weijer
Team recreatie

Meer over SWZ

SWZ ondersteunt mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking en mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in alle fasen van hun leven. Wil je in contact komen met SWZ en de bewoners en cliënten? Je kunt ze bereiken via onderstaande gegevens.