Prokkel aangemeld

Je hebt je Prokkel aangemeld. Hieronder vind je meer informatie over hoe nu verder.

 

Lokale publiciteit

Regel zelf (lokale) publiciteit voor je eigen Prokkel en laat daarmee zien hoe leuk het is om samen dingen te ondernemen. Gebruik daarvoor het voorbeeld persbericht en stuur jouw aangepaste versie door naar lokale media. Denk aan huis aan huis bladen, regiobladen, dorpskrant, regionale radio, regionale TV etc.

TIP: Je kunt bijvoorbeeld ook een wethouder uitnodigen om je Prokkel te openen. Dan heb je meer kans dat de pers ook komt.

 

Landelijke en regionale publiciteit

Wij maken per provincie een persbericht met daarin alle Prokkels. Controleer dus de contactgegevens op de website goed, want deze worden meegestuurd naar perscontacten. Ook zorgen we voor een algemeen landelijk persbericht met daarin de opening van de Prokkelweek: de ProkkelSterrenslag.

 

Nieuwsbrief

Wil je met jouw Prokkel in de nieuwsbrief komen te staan? Dat kan! Stuur een korte tekst van maximaal 70 woorden of stuur een bericht naar info@prokkel.nl.

Daarnaast zullen er nieuwsberichten gemaakt worden over aangemelde Prokkels met een gemeenschappelijk thema. Deze komen vervolgens ook in de nieuwsbrief.

 

Social media

Prokkelen doe je samen en social media is een sterk medium om samen iets voor elkaar te krijgen of te laten zien aan anderen wat Prokkelen inhoudt. Daarom twitteren we af en toe over een Prokkel. Retweet dit bericht om het bereik te vergroten.

Twitter:
Wij retweeten ook graag jouw Tweets. Gebruik daarvoor #Prokkel en/of #Prokkelstage

Facebook:
We kunnen je Prokkel ook op Facebook delen. Stuur een korte tekst + foto van maximaal 150 woorden of stuur een bericht naar info@prokkel.nl.

 

Gouden Prokkel procedure

 • Op het ‘Aanmeldformulier – Prokkelactiviteit’ kan aangevinkt worden dat de Prokkel wordt aangemeld voor een Gouden Prokkel.
 • Vervolgens maakt de Prokkel kans op een nominatie.
 • De nominaties worden één week voorafgaand aan de Prokkelweek bekendgemaakt. Indien er daarna nog Prokkels worden aangemeld, kunnen deze niet meer genomineerd worden. Meld Prokkels dus tijdig aan.
 • De nominaties voor een Gouden Prokkel worden gemaakt op basis van de tekst van de Prokkel zoals die op de website staat vermeld.
 • Er zijn drie categorieën Gouden Prokkels, deze zijn:
  • Mensenrechten Prokkel
  • Prokkelen in de samenleving
  • Innovatief
 • Per categorie wordt in 2019 een aantal Prokkels genomineerd. Je wordt automatisch ingedeeld in een categorie. In elke categorie is er één winnaar.
 • Alle genomineerde Prokkels worden bezocht door vertegenwoordigers van de Prokkel organisatie.
 • De vertegenwoordigers maken een verslag voor een onafhankelijke jury.
 • De jury beslist uiteindelijk welke genomineerde Prokkels er naar huis gaan met een Gouden Prokkel.

Gouden Prokkel uitreiking:
Datum: eind juni
Tijd: nog niet bekend
Locatie: Newtonlaan 205, 3584 BH Utrecht (onder voorbehoud)

De Gouden Prokkels worden mogelijk gemaakt dankzij Stichting SPZ, ministerie van VWS en coöperatie VGZ.

 

Samenwerkingspartners zichtbaar maken

Het is goed om te laten zien met wie je samenwerkt. Ook deze informatie kan op de website komen te staan. Stuur ons de naam van de partnerorganisaties, samen met het adres (mail adres, postadres en telefoonnummer) en eventueel foto/logo door, dan zetten wij het bij je Prokkel.

Wijzigingen kunnen worden gestuurd naar info@prokkel.nl of robin@prokkel.nl 

 

Teksten aanpassen website

Controleer zelf de tekst van je Prokkel op de website. Je kunt het aanpassen door de nieuwe (complete) tekst te mailen naar robin@prokkel.nl of info@prokkel.nl.
P.s. De nominaties voor een Gouden Prokkel worden gemaakt op basis van de tekst zoals die op de website staat.

 

Contactgegevens aanpassen website

Bij elke Prokkel staan de gegevens (mail en telefoonnummer) van de contactpersoon. Controleer zelf even of je deze gegevens kloppen en of je deze of misschien liever andere in de openbaarheid wilt hebben. Wijzigingen kun je doorgeven door te mailen naar of robin@prokkel.nl of info@prokkel.nl.

 

Promotiemateriaal

Als je een Prokkel aanmeldt krijg je een Prokkel promotiepakket opgestuurd (*). De beschikbare promotiematerialen: vlag, slingers, ballonnen. Mocht je nog een vlag hebben, geef dat dan door. Er zijn er niet zoveel meer. Het pakketje wordt voorafgaand aan de Prokkelweek naar het adres van de contactpersoon gestuurd.

(*) Indien de Prokkel minimaal één week vóór de Prokkelweek is aangemeld.

 

Nieuwsbrief

Wil je met jouw Prokkel in de nieuwsbrief komen te staan? Dat kan! Stuur een bericht naar info@prokkel.nl dan bellen we je voor een kort interview.

 

Contactgegevens

Heb je nog vragen? Je kunt ons mailen via info@prokkel.nl of contact opnemen met:

Marian (landelijk projectleider): marian@prokkel.nl, 06-27057594
Robin (medewerker communicatie): robin@prokkel.nl, 06-24677785
Sharon (stagemakelaar): sharon@prokkel.nl, 06-24677785

Alvast heel veel dank. Succes met de Prokkel voorbereidingen!