Prokkel aangemeld

Je hebt je Prokkelactiviteit aangemeld. Hieronder vind je meer informatie over hoe nu verder.

Teksten aanpassen website

Controleer zelf de tekst van je Prokkelactiviteit op de website. Je kunt het aanpassen door wijzigingen te mailen naar info@prokkel.nl.
P.s. De nominaties voor een Gouden Prokkel worden gemaakt op basis van de tekst zoals die op de website staat. En de tekst wordt gelezen door de pers en andere belangstellenden.

Landelijke en regionale publiciteit

Wij maken per provincie een persbericht met daarin alle Prokkelactiviteiten. Ook zorgen we voor een algemeen landelijk persbericht.

Lokale publiciteit

Regel zelf (lokale) publiciteit voor je eigen Prokkel en laat daarmee zien hoe leuk het is om samen dingen te ondernemen. Gebruik daarvoor documenten uit de Toolkit. Zo kun je het voorbeeld persbericht downloaden en jouw aangepaste versie doorsturen naar lokale media. Denk aan huis aan huis bladen, regiobladen, dorpskrant, regionale radio, regionale TV etc.

TIP: Je kunt bijvoorbeeld ook een wethouder uitnodigen om je Prokkel te openen. Dan heb je meer kans dat de pers ook komt.

Social media

Prokkelen doe je samen en social media is een sterk medium om samen iets voor elkaar te krijgen of te laten zien aan anderen wat de Prokkelweek inhoudt. Daarom twitteren we over de aangemelde Prokkels en zetten we ze op Facebook. Retweet/deel onze berichten om het bereik te vergroten.

Twitter:
Wij retweeten ook graag jouw Tweets. Gebruik daarvoor #Prokkel, #Prokkelweek en/of #Prokkelenverbindt,

Facebook:
We delen ook graag jouw Facebookbericht over je Prokkelactiviteit. Tag onze pagina door @Prokkelweek te gebruiken en gebruik #Prokkelenverbindt, dan krijgen wij een melding.

Contactgegevens

Bij de aanmelding heb je een aantal contactgegevens ingevuld. Wat wij hiermee doen staat in onze privacyverklaring. De contactgegevens (naam, telefoonnummer, e-mailadres) vermelden we niet bij je activiteit. Wil je dat wél, dan kun je dat laten weten via info@prokkel.nl.

Promotiemateriaal

Als je een Prokkelactiviteit aanmeldt kun je promotiematerialen bestellen (*). We hebben gratis Prokkelvlaggen. Daarnaast hebben we in onze webshop zonnebrillen, bidons, buttons, t-shirts en schorten met Prokkellogo te koop.

(*) Indien de activiteit minimaal twee weken vóór de Prokkelweek is aangemeld. Dan kan het nog op tijd verstuurd worden.

Gouden Prokkel procedure

 • Op het ‘Aanmeldformulier – Prokkelactiviteit’ kan aangevinkt worden dat de Prokkelactiviteit wordt aangemeld voor een Gouden Prokkel.
 • Vervolgens maakt de Prokkel kans op een nominatie.
 • De nominaties worden 1 à 1,5 week voorafgaand aan de Prokkelweek bekendgemaakt. Indien er daarna nog activiteiten worden aangemeld, kunnen deze niet meer genomineerd worden. Meld ze dus tijdig aan.
 • De nominaties voor een Gouden Prokkel worden gemaakt op basis van de tekst van de activiteit zoals die op de website staat vermeld.
 • Er zijn twee categorieën Gouden Prokkels, deze zijn:
  • Gouden Kanjers
  • Gouden Starters
 • Per categorie wordt een aantal Prokkelactiviteiten genomineerd. Je wordt ingedeeld in een categorie. In elke categorie is er één winnaar.
 • Er is een onafhankelijke jury die uiteindelijk beslist welke genomineerde initiatieven er naar huis gaan met een Gouden Prokkel.
 • De prijsuitreiking is tijdens de Gouden Prokkel bijeenkomst eind september.

Samenwerkingspartners zichtbaar maken

Het is goed om te laten zien met wie je samenwerkt. Ook deze informatie kan op de website komen te staan. Stuur ons de naam van de partnerorganisaties en eventueel foto/logo door, dan zetten wij het bij je activiteit. Dat kan naar info@prokkel.nl.

Contactgegevens

Heb je nog vragen? Je kunt ons mailen via info@prokkel.nl of contact opnemen met:

Marian (landelijk projectleider): marian@prokkel.nl, 06-27057594
Robin (medewerker communicatie): robin@prokkel.nl, 06-48326664

Succes met de Prokkel voorbereidingen!