Prokkel aangemeld

Je hebt je Prokkel aangemeld. Hieronder vind je meer informatie over hoe nu verder.

Teksten aanpassen website

Controleer zelf de tekst van je Prokkel op de website. Je kunt het aanpassen door wijzigingen te mailen naar info@prokkel.nl.
P.s. De nominaties voor een Gouden Prokkel worden gemaakt op basis van de tekst zoals die op de website staat. En de tekst wordt gelezen door de pers en andere belangstellenden.

Landelijke en regionale publiciteit

Wij maken per provincie een persbericht met daarin alle Prokkelactiviteiten. Ook zorgen we voor een algemeen landelijk persbericht.

Lokale publiciteit

Regel zelf (lokale) publiciteit voor je eigen Prokkel en laat daarmee zien hoe leuk het is om samen dingen te ondernemen. Gebruik daarvoor het voorbeeld persbericht en stuur jouw aangepaste versie door naar lokale media. Denk aan huis aan huis bladen, regiobladen, dorpskrant, regionale radio, regionale TV etc.

TIP: Je kunt bijvoorbeeld ook een wethouder uitnodigen om je Prokkel te openen. Dan heb je meer kans dat de pers ook komt.

Social media

Prokkelen doe je samen en social media is een sterk medium om samen iets voor elkaar te krijgen of te laten zien aan anderen wat de Prokkelweek inhoudt. Daarom twitteren we over de aangemelde Prokkels en zetten we ze op Facebook. Retweet/deel onze berichten om het bereik te vergroten.

Twitter:
Wij retweeten ook graag jouw Tweets. Gebruik daarvoor #Prokkel en/of #Prokkelweek,

Facebook:
We delen ook graag jouw Facebookbericht over je Prokkelactiviteit. Tag onze pagina door @Prokkelweek te gebruiken, dan krijgen wij een melding.

Contactgegevens

Bij de aanmelding heb je een aantal contactgegevens ingevuld. Wat wij hiermee doen staat in onze privacyverklaring. De contactgegevens (naam, telefoonnummer, e-mailadres) vermelden we niet bij je activiteit. Wil je dat wél, dan kun je dat laten weten via info@prokkel.nl.

 

Promotiemateriaal

Als je een Prokkel aanmeldt kun je promotiematerialen bestellen (*). We hebben de volgende promotiematerialen: een Prokkel vlag en een zakje met 25 Prokkel ballonnen. Deze zijn gratis. Daarnaast hebben we in onze webshop zonnebrillen, bidons, buttons, t-shirts en schorten met Prokkellogo te koop.

(*) Indien de Prokkel minimaal twee weken vóór de Prokkelweek is aangemeld.

Gouden Prokkel procedure

 • Op het ‘Aanmeldformulier – Prokkelactiviteit’ kan aangevinkt worden dat de Prokkel wordt aangemeld voor een Gouden Prokkel.
 • Vervolgens maakt de Prokkel kans op een nominatie.
 • De nominaties worden 1 à 1,5 week voorafgaand aan de Prokkelweek bekendgemaakt. Indien er daarna nog Prokkels worden aangemeld, kunnen deze niet meer genomineerd worden. Meld Prokkels dus tijdig aan.
 • De nominaties voor een Gouden Prokkel worden gemaakt op basis van de tekst van de Prokkel zoals die op de website staat vermeld.
 • Er zijn drie categorieën Gouden Prokkels, deze zijn:
  • Mensenrechten Prokkel
  • Prokkelen in de samenleving
  • Innovatief
 • Per categorie wordt in 2020 een aantal Prokkels genomineerd. Je wordt ingedeeld in een categorie. In elke categorie is er één winnaar.
 • Alle genomineerde Prokkels worden bezocht door vertegenwoordigers van de Prokkel organisatie.
 • De vertegenwoordigers maken een verslag voor een onafhankelijke jury.
 • De jury beslist uiteindelijk welke genomineerde Prokkels er naar huis gaan met een Gouden Prokkel.

Gouden Prokkel uitreiking:
Datum: vrijdag 3 juli
Tijd: (volgt)
Locatie: Newtonlaan 205, 3584 BH Utrecht

De Gouden Prokkels worden mogelijk gemaakt dankzij Stichting SPZ, ministerie van VWS en coöperatie VGZ.

Samenwerkingspartners zichtbaar maken

Het is goed om te laten zien met wie je samenwerkt. Ook deze informatie kan op de website komen te staan. Stuur ons de naam van de partnerorganisaties en eventueel foto/logo door, dan zetten wij het bij je Prokkel. Dat kan naar info@prokkel.nl.

Contactgegevens

Heb je nog vragen? Je kunt ons mailen via info@prokkel.nl of contact opnemen met:

Marian (landelijk projectleider): marian@prokkel.nl, 06-27057594
Renée (projectmedewerker): renee@prokkel.nl, 06-24677785
Robin (medewerker communicatie): robin@prokkel.nl, 06-24677785
Sharon (stagemakelaar): sharon@prokkel.nl, 06-24677785

Succes met de Prokkel voorbereidingen!