Aveleijn actief tijdens Prokkelweek 2021

Aveleijn doet als trouwe partner van stichting Prokkel uiteraard ook dit jaar mee met de Prokkelweek.

Mooi om te zien dat ervaringsdeskundigen van Aveleijn zich blijven ontwikkelen.
Zo helpt Aveleijn dit jaar mee met het voorbereiden en organiseren van een online BeleidsProkkel, bij het ministerie van OCW. Dit ministerie maakt beleid op het gebied van onderwijs, cultuur en wetenschap. Bij deze Prokkel praten deelnemers – in duo's – mee over het onderwerp cultuur. Ook een ervaringsdeskundige van Aveleijn doet mee.

De ervaringsdeskundigen van Aveleijn denken mee over de werkvorm van de Prokkel. Bijvoorbeeld: doen we een quiz (met welke vragen?), gaan we werken met stellingen, of bedenken we iets anders om het aantrekkelijk te maken? En ook interviewen ze van tevoren de deelnemers: wie zijn zij, waarom doen ze mee en welke vragen ze hebben voor het ministerie?

Behalve deze BeleidsProkkel doet Aveleijn ook aan een andere BeleidsProkkel mee, namelijk die met de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten). Hierbij gaat het over het VN-verdrag. Twee bewoners van Aveleijn doen samen met een wethouder van gemeente Hof van Twente hier aan mee. 

Ook doen ervaringsdeskundigen van Aveleijn mee aan de online Prokkel-MBO ontmoetingen. Hierbij maken eerstejaarsstudenten van het Deltion College uit Zwolle en mensen met een verstandelijke beperking kennis met elkaar leefwerelden. De ontmoetingen zijn begonnen in april en duren tot de Prokkelweek, met een presentatie als afsluiting.

Verder zijn medewerkers en bewoners van Aveleijn actief aan de wandel via het Prokkel-ommetje, natuurlijk ook tijdens de Prokkelweek. Een mooie manier om samen in beweging te blijven. Stichting Prokkel verloot elke week prijzen onder de deelnemers. Partners van stichting Prokkel stellen prijzen beschikbaar. Aveleijn deed dit bij de verloting van maandag 26 april.

En ook doet Aveleijn mee aan de online MEGA BINGO, van De Zijlen in samenwerking met stichting Prokkel. Een bingo met 500 deelnemers, met veel prijzen. Deze is op donderdagavond 10 juni.

Over Aveleijn:
Vanuit de missie leven vol betekenis helpt Aveleijn mensen met een verstandelijke beperking en/of een lage sociale redzaamheid de volle rijkdom van het leven te ervaren.
We zien eigen kracht en denken in oplossingen.
We werken dagelijks vanuit onze kernwaarden Ontmoeten, Ontwikkelen en Ondersteunen.

De Prokkelweek bestaat mede door de inzet en bijdrage van 25 Full Partners, waar Aveleijn er één van is.

Informatie

LocatieDatum

07 jun 2021
t/m
12 jun 2021

Contactpersoon


e-mail:
tel: