De Trans actief tijdens Prokkelweek 2021

De Trans actief tijdens Prokkelweek 2021
 
De Trans is ondanks de coronabeperkingen op meerdere manieren actief tijdens de Prokkelweek. 

Emmen, Kinderdagcentrum
Zo is er een jaarlijkse Prokkelactiviteit in Emmen, op vrijdag 11 juni. Hierbij is er een ontmoeting tussen kinderen van Kinderdagcentrum de Vuurtoren, kinderen van basisschool Kristalla en leerlingen van het Drenthe College. De leerlingen van het Drenthe College organiseren de zomerse activiteiten. 

Emmerhout, free run activiteit
9 juni is er in Emmerhout een Prokkel in samenwerking met buurtsportcoach op het sportplein. Voor kinderen is er een free run activiteit. Vanaf 16.00 uur kunnen LVB cliënten van de Baalderborg Groep en De Trans aansluiten. Het is de bedoeling dat ze de kinderen na uitleg en kennismaking gaan jureren. Zo ontmoeten ze elkaar en leren ze de sport een beetje kennen.

Emmen, wandelen en pannenkoeken bakken
Dagbestedinggroep Mocha in Emmen doet mee met 2 medewerkers van het Sedna (VIP) Emmen, vrijwilligersinformatiepunt. Zij gaan wandelen en pannenkoeken bakken.

BeleidsProkkel
Een ervaringsdeskundige doet mee aan de online BeleidsProkkel bij VNG, op 10 juni: hij is een duo met een wethouder van gemeente Hoogeveen.

Prokkel-ommetje
Verder zijn medewerkers en bewoners van De Trans actief aan de wandel via het Prokkel-ommetje, natuurlijk ook tijdens de Prokkelweek. Een mooie manier om samen in beweging te blijven. Stichting Prokkel verloot elke week prijzen onder de deelnemers. Partners van stichting Prokkel stellen prijzen beschikbaar. De Trans deed dit bij de verloting van maandag 3 mei.

En ook doet De Trans mee aan de online MEGA BINGO van De Zijlen, in samenwerking met Stichting Prokkel. Een bingo met 500 deelnemers, met veel prijzen. Deze is op donderdagavond 10 juni. Ook De Trans biedt prijzen aan.

Over De Trans
Stichting De Trans ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking om te leven zoals zij dat willen. Samen met verwanten en overige betrokkenen maken we de ondersteuning persoonlijk, zodat plezier in het leven, wonen, werken, leren de best mogelijke kansen krijgt. Met onze ondersteuning streven we ernaar dat mensen op hun eigen manier het gewone leven kunnen ervaren en deelnemen aan de samenleving.

De Prokkelweek bestaat mede door de inzet en bijdrage van 25 Full Partners, waar De Trans er één van is.

Informatie

LocatieDatum

07 jun 2021
t/m
12 jun 2021

Contactpersoon


e-mail:
tel: