Dichterbij actief in Prokkelweek 2022

Dichterbij is als partner verbonden aan Prokkel, en werkt op die manier mee aan het versterken van een samenleving waarin kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking een betekenisvol leven hebben. Wij geloven dat iedereen een betekenisvol leven verdient, waarin je jezelf kan en mag zijn. Daarom gaan we uit van wat cliënten nodig hebben. Samen met de omgeving kijken we hoe we die basale behoeften die ieder mens heeft, kunnen vervullen. Vanuit wensen, talenten en mogelijkheden.

Wij ondersteunen cliënten graag om lekker actief te zijn. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door betaald werk, zinvolle dagbesteding bij een vereniging of club of door vrijwilligerswerk te doen.

Activiteiten kunnen zeer uiteenlopen: een sportactiviteit bijvoorbeeld, een barbecue met de buurt, een muzikale middag of een kookworkshop. Ook buiten Dichterbij ontstaan Prikkelende ontmoetingen. Op de Prokkelsite vind je diverse leuke ideeën. Neem een kijkje op www.dichterbij.nl/meedoen voor mooie voorbeelden.

Een greep uit de Dichterbij Prokkelweek activiteiten van de afgelopen jaren:

  • Stage bij de Gemeente Boxmeer;
  • Deelname van ervaringsdeskundigen aan de BeleidsProkkel over klimaatverandering bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat;
  • Online Prokkel-MBO ontmoetingen met studenten van het Deltion College uit Zwolle;
  • Een kijkje in het leven van de gevangenis in Rotterdam;
  • Een gesprek met de gouverneur en vertegenwoordigers van de provincie Limburg.

Kortom, prikkelende ontmoetingen!

Tijdens de Prokkelweek van maandag 6 tot en met zaterdag 13 juni 2022 is Dichterbij aanwezig bij de volgende onderdelen:

De Prokkelweek bestaat mede door de inzet en bijdrage van 28 Full Partners, waar Dichterbij er één van is.

Informatie

LocatieDatum

06 jun 2022

Contactpersoon


e-mail:
tel: