Een kijkje achter de schermen bij de NS – BedrijfsProkkel 2023

De NS (Nederlandse Spoorwegen) organiseerde een BedrijfsProkkel op donderdag 8 juni

Bij deze Prokkel namen de deelnemers een kijkje achter de schermen bij de NS.
Er was een mooi programma, verzorgd door NS-medewerkers.

Alle deelnemers kwamen naar Rotterdam.
Het was een groep met diverse mensen die de trein als hobby hadden. Deze uitwisseling was voor eenieder erg leuk en er werden dan ook veel ervaringen uitgewisseld. 
Ook zijn er blijvende contacten gemaakt via Insta en de app.

Deelnemer Sven heeft een video van deze dag op YouTube gezet:
Klik hier om zijn video te bekijken.

En lees hier het verhaal van Jan en Peter Kampschöer uit Herveld:

Donderdag 8 juni zijn we bij de NS in Rotterdam op bezoek geweest in het kader van de Prokkelweek. Na een zeer goed bevallen zitting op het stembureau, hadden we ons opgegeven voor een dagje achter de schermen bij de NS.
Vanmorgen om half 9 met de trein uit Zetten vertrokken, met gratis vervoersbewijzen richting Rotterdam. We hadden er zin in en de reis verliep voorspoedig!
Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen met een drankje en een gevulde koek! We waren in totaal met 8 personen en 3 begeleiders.
In 2 groepen gingen we vervolgens op pad. Eerst kregen we een rondleiding door het hele station en mochten we achter de schermen kijken hoe de bevoorrading van de winkels gebeurde. We liepen door een hele lange gang onder de grond waar allemaal karretjes rondreden met allerlei spullen.

Na een lekkere lunch mochten we met de conducteur en de machinist mee naar de treinen. Dat was wel gaaf. Er was een oefenruimte voor het openen en sluiten van de deuren, wat we ook mochten oefenen. Daarna gingen we naar de echte treinen! Als eerste gingen we kijken bij de ICNG, de allernieuwste snelle trein en mochten we in de cockpit kijken en de toeter testen. Die maakte wel veel lawaai en alle mensen stonden naar ons te kijken.
Aansluitend hebben we bij nog een paar treinen gekeken en zelfs bij de motor van de trein.

Na uitgebreid afscheid te hebben genomen van de NS medewerkers zijn we weer met de trein naar huis gegaan. Dat duurde 2 uur, maar het liep voorspoedig. Het was een hele leuke dag die we afsloten met een wel verdiend frietje. We gaan volgend jaar zeker weer!

Groeten Peter Kampschöer
Herveld

(geschreven door vader Jan Kampschöer)

Hieronder een aantal foto's:

              

         

     

Informatie

LocatieDatum

08 jun 2023

Contactpersoon


e-mail:
tel: