High tea met buurtbewoners in Koekange

De buren ontmoetten onze bewoners, met een beperking, tijdens een high tea. Onze bewoners hebben geholpen met het klaarmaken van de gerechtjes en de aankleding. We hadden elkaar lang niet gezien door corona. Sommige nieuwe buren kenden onze bewoners nog niet, andersom dus ook niet.

———————————————————————————————————————————-

Genomineerd in de categorie Gouden Starters: Baalderborg Groep – woonvorm Koekange

Landelijk gelegen in Koekange staat een woonvoorziening voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De leeftijd van de bewoners varieert van 18 tot 45 jaar. Natuurlijk hebben de bewoners ook buren, maar ja, zo op het platteland zitten die wel een stukje verderop. En toen kwam ook nog corona, waardoor ze de buren lange tijd niet gesproken hebben. Dus wat doen je dan? Natuurlijk: een Prokkel met de buurtgenoten! 

Bianca en Joke zijn twee begeleiders die vooral actief zijn op het gebied van coaching en aansturing en hebben samen met de bewoners de activiteit in de Prokkelweek opgezet. “Een van de ouders van de bewoners had ons de Prokkelweek getipt. Dat leek ons wel leuk, dus gooiden we het in bewonersvergadering. Aanvankelijk was niet iedereen meteen enthousiast, want tja, wat is het precies en gaat dat wel goed?” Toch besloten ze het te gaan doen en kozen voor een high tea. De dag voor de Prokkel werd gestart met bakken: scones, sandwiches, bonbons, wraps en taartjes. Op de dag zelf was het prachtig weer, dus werd buiten de tafel gedekt met mooie kleden, bloemen, prachtig servies, etagères met wat lekkers en natuurlijk thee. “Vier huishoudens uit de buurt kwamen langs: drie echtparen en een oudere dame. Een perfect aantal, want zo konden we iedereen spreken. We kregen een heerlijk cadeau van alle buren: heerlijke krentenbroden.” 

Een verbindende dag 

Het was die dag over en weer gezellig. Er werden moppen verteld door de moppentapper van de groep, er werd gegeten en de buren kregen een rondleiding. “Het was gewoon gemoedelijk en gezellig. Wat ook leuk is, is dat een van de buren dol is op oude auto’s. Een van onze bewoners zei toen: ‘Ik hoor wel vaak je auto, wil die soms niet starten?’ Die buurman vertelde toen over de oude auto’s en nodigde de jongen uit. Later bleek dat iedereen een keer mee mocht. Het was echt een verbindende dag!” 

Deze Prokkel smaakt naar meer, vinden de bewoners en begeleiders van de Koekange woongroep. En dat komt niet alleen door de hapjes, maar vooral door de mooie ontmoetingen. 

Informatie

Locatie

Baalderborg Groep - Woonvorm Koekange
Koekanger Dwarsdijk 2
7958 ST Koekange

Datum

11 jun 2022

Contactpersoon


e-mail:
tel: