Kunst verbreidt je horizon! in Lelystad

Prokkeldag 2023, Kunst verbreidt je horizon!

Lelystad – GOL Lelystad, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking in Lelystad, organiseert op vrijdag 9 juni in samenwerking met Kubus Lelystad de Prokkeldag. Op initiatief van Aino Merits, Intendant Amateurkunst, bundelen de organisaties opnieuw hun krachten met kunstenaar Hein Walter en De Werfsjob en presenteren ze een nieuwe vorm van de Prokkelactiviteit. De activiteit vindt plaats tijdens de Prokkelweek (5 t/m 12 juni) en in de Maand van de Amateurkunst bij de Kubus, Agorabaan 3. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen.

Ansichtkaarten voor vrienden, familie en mede-Lelystedelingen

Onder leiding van schilder, tekenaar, zorgkunstenaar en coach Hein Walter zullen tweetallen op vrijdag 9 juni tekeningen maken op ansichtkaarten. Elk tweetal bestaat uit een persoon met een beperking – cliënten van De Werfsjob – en een persoon zonder beperking. Geïnspireerd door voorbeelden uit de kunst zullen de tweetalen samenwerken. De één begint met tekenen en het maken van een schets, waarna de andere verdergaat waar de eerste is gebleven. Op deze manier wordt elke tekening door beide deelnemers gemaakt. Gedurende de dag kunnen er meerdere tekeningen worden gemaakt.

Op de achterkant van de ansichtkaart komt een tekst over de dag en de Prokkelactiviteit. Een deel van de ansichtkaarten wordt verstuurd naar vrienden en familie van de deelnemers, terwijl een ander deel wordt verzonden naar samenwerkingspartners en andere inwoners van Lelystad die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Aan het einde van de dag worden alle ansichtkaarten per post verstuurd. Tijdens de workshop maakt Hein Walter foto's, die worden samengebracht in een prachtig boekje, waarvan alle deelnemers een exemplaar ontvangen.

De organiserende partijen kijken uit naar een mooie dag, waaraan ook wethouder Messelink-Dijkstra een bezoek zal brengen.

Over GOL Lelystad

Stichting GOL Lelystad behartigt professioneel, kwalitatief en optimaal de belangen van mensen met een beperking in Lelystad. Het GOL zet zich in voor een inclusieve samenleving in Lelystad, waarin iedereen, met of zonder beperking, volwaardig kan meedoen. Alle betrokkenen zijn ervan overtuigd dat de inbreng van ervaringsdeskundigen essentieel is voor de ontwikkeling van een inclusief lokaal beleid. Mensen met een beperking zijn personen die te maken hebben met een lichamelijke, verstandelijke en/of zintuiglijke beperking, evenals zij die worstelen met psychische problemen of chronisch ziek zijn.

Informatie

Locatie

De Kubus Lelystad, Centrum voor Kunst en Cultuur
Agorabaan 3
8224 JS Lelystad

Datum

09 jun 2023

Contactpersoon

Sebastiaan van Hoegee
e-mail: info@gol-lelystad.nl
tel: 0320-230828