Kunst verbreidt je horizon! in Lelystad

GOL Lelystad en Kubus Lelystad blikken terug op een geslaagde Prokkeldag 2023!

Lelystad – GOL Lelystad, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking in Lelystad, organiseerde op vrijdag 9 juni in samenwerking met Kubus Lelystad de Prokkeldag. Op initiatief van Aino Merits, Intendant Amateurkunst, bundelden de organisaties opnieuw hun krachten met kunstenaar Hein Walter en De Werfsjob en presenteerden ze een nieuwe vorm van de Prokkelactiviteit.

De activiteit vond plaats tijdens de Prokkelweek (5 t/m 12 juni) en in de Maand van de Amateurkunst bij de Kubus. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Door samen iets te doen, leer je elkaar beter kennen.

Ansichtkaarten voor vrienden, familie en mede-Lelystedelingen
Onder leiding van schilder, tekenaar, zorgkunstenaar en coach Hein Walter hebben tweetallen op tekeningen gemaakt op ansichtkaarten. Elk tweetal bestond uit een persoon met een beperking – cliënten van De Werfsjob – en een persoon zonder beperking. Op de achterkant van de ansichtkaart kwam een tekst over de dag en de Prokkelactiviteit. Een deel van de ansichtkaarten werd verstuurd naar vrienden en familie van de deelnemers, terwijl een ander deel werd verzonden naar samenwerkingspartners en andere inwoners van Lelystad die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Aan het einde van de dag werden alle ansichtkaarten per post verstuurd.

“Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe mensen met en zonder verstandelijke beperking samen leuke activiteiten doen. Maar het is ook heel belangrijk. Want we willen een inclusieve samenleving zijn, waarin iedereen op een mooie, fijne manier met elkaar omgaat”, aldus wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra, die ook meedeed aan de Prokkeldag.

De organiserende partijen blikken terug op een geslaagde dag.

Over GOL Lelystad Stichting
GOL Lelystad behartigt professioneel, kwalitatief en optimaal de belangen van mensen met een beperking in Lelystad. Het GOL zet zich in voor een inclusieve samenleving in Lelystad, waarin iedereen, met of zonder beperking, volwaardig kan meedoen. Alle betrokkenen zijn ervan overtuigd dat de inbreng van ervaringsdeskundigen essentieel is voor de ontwikkeling van een inclusief lokaal beleid. Mensen met een beperking zijn personen die te maken hebben met een lichamelijke, verstandelijke en/of zintuiglijke beperking, evenals zij die worstelen met psychische problemen of chronisch ziek zijn.


Foto: een cliënt van de Werfsjob samen met wethouder Annemieke Wesselink-Dijkstra © Fotostudio Wierd

Informatie

Locatie

De Kubus Lelystad, Centrum voor Kunst en Cultuur
Agorabaan 3
8224 JS Lelystad

Datum

09 jun 2023

Contactpersoon

Sebastiaan van Hoegee
e-mail: info@gol-lelystad.nl
tel: 0320-230828