Leren van elkaar in Enschede

De ervaringsdeskundigen van Team Samen Sterk Twente van Estinea gaan samen met bewoners van Aveleijn en hun leercoaches een workshop verzorgen voor leerlingen van het Bonhoeffer College om hen kennis te maken met de doelgroep.

Deze workshop is onderdeel van een zorgcaroussel ochtend welke georganiseerd wordt door Nanouck Wessels, zij doet dit als onderdeel van haar opleiding Educatief Professional Beroepsonderwijs aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Tijdens de workshop bespreken we hoe het voor onze bewoners is als zij overprikkeld raken en hoe daarmee om te gaan, dit gebeurt aan de hand van een soort stoplicht (groen, oranje, rood). We vragen de leerlingen wanneer zij overprikkeld raken, hoe zij dan reageren en zij willen dat er dan met hen omgegaan wordt.

Naast dat zij meer leren over onze doelgroep, leren zij ook dat er veel overeenkomsten zijn tussen hun en onze bewoners. Op deze manier komen Estinea, Aveleijn, de leerlingen van het Bonhoeffer College en Nanouck Wessels via Hogeschool Windesheim samen.

Informatie

Locatie

Team Samen Sterk Twente Estinea en Aveleijn
Nachtegaalstraat 4
7523 ZH Enschede

Datum

13 jun 2024

Contactpersoon

Nienke Grashof
e-mail: nienke.essink@estinea.nl
tel: 06-43214567