Ontmoet de kunstenaars van Project Grenzeloos

“Kunst kent geen beperkingen, maar zet mensen juist in hun oneindige kracht."

Met dit motto als uitgangspunt is Project Grenzeloos gestart, een initiatief van De Zijlen, Cosis, ‘s Heeren Loo en IVAK.
De kunstenaars van deze organisaties hebben hun werk tentoongesteld in drie verschillende kerken, tijdens het festival 'Terug Naar Het Begin' op 2, 3 en 4 juni. Dat is een festival met duizenden bezoekers en daarme een groot podium voor deze kunstenaars.

De kunstenaars zijn vooraf allemaal op bezoek geweest in de kerk waar ze gingen exposeren. Ze hebben vervolgens hard gewerkt om kunst te maken voor de expositie: kleikunst, dichtkunst, lino afdrukken, schilderijen gemaakt, visitekaartjes gemaakt, striptekenen en kussens (drukken op stof) maken. Ze hebben samen deelgenomen aan 1 workshop met sneldrogende klei gegeven door een professionele kunstenaar.

Tijdens het festival was het Cosis atelier in Appingedam open en kwamen bezoekers van het festival binnen – er ontstonden mooie, eerlijke gesprekken. Eén van de kunstenaars is nog op de televisie geweest. 4 kunstenaars zijn geïnterviewd, zie hier.
De kunstenaars zijn trots en voelen erkenning voor hun creativiteit, hun kunst, hun talent. Ze kunnen laten zien wat ze kunnen en wat ze graag doen. Ze ontmoeten en werken samen met andere mensen (buiten hun gebruikelijke sociale netwerk), doen nieuwe ervaringen op en zo wordt hun wereld weer een stukje groter.

Vervolg
2023 was een soort experiment: hoe werkt het, hoe werken we samen, wat kunnen de kunstenaars, hoe promoten we de kunstenaars?
In 2024 gaan we voor meer kunstenaars een podium regelen binnen hetzelfde festival. Maar we gaan ook een workshop/creatieve activiteiten aanbod opzetten, om het creëren nog meer te stimuleren en nog meer potentiële kunstenaars te vinden. Nog meer samenwerking zoeken met lokale organisaties. Er volgt nog een subsidietraject!
En tijdens het festival in 2024 willen we de zichtbaarheid van de kunstenaars nog meer vergroten. 

Bij deze activiteit is een filmpje gemaakt: klik hier

Ook zijn er foto's (de eerste drie zijn gemaakt door fotograaf Jan Westerhof):

En nog meer foto's:

Informatie

LocatieDatum

02 jun 2023
t/m
04 jun 2023

Contactpersoon


e-mail:
tel: