Profile Truckstar Festival

Met de vlam in de pijp naar het truckersfestival

Op 29 en 30 juli was het Profile Truckstar Festival. Dit is het grootste transportfestival van Europa. Het festival was op het TT Circuit in Assen. Er waren meer dan 2.200 vrachtwagens te zien. 
O.a. bewoners van Vanboeijen en Cosis zijn er heen geweest.

De vrachtwagens waren heel verschillend. Er stonden bijvoorbeeld ook grote Amerikaanse vrachtwagens of klassiekers. Maar er was nog veel meer te doen op het festival.

Hollandse muziekavond
Op het festival lieten trotse vrachtwagenchauffeurs hun vrachtwagen zien. Deze vrachtwagens stonden allemaal in een rij langs het circuit. Voor het festival maakten de chauffeurs de vrachtwagens goed schoon. Ze zien er dan extra mooi uit.

De truckers namen ook andere spullen mee om er een groot feest van te maken, zoals zwembaden en barretjes. In de avonden werd er flink gefeest. Op zaterdagavond was de Hollandse muziekavond. Daar traden Nederlandse artiesten op.

Shows en het beursplein
Zaterdag en zondag waren er op het circuit bij de tribune allemaal shows. Je kon dan kijken naar autoshows, stuntshows, decibel-wedstrijden, slalommen, optredens en nog veel meer. Het programma was van 10:00 tot 17:00.

Op het festival was ook een beursplein. Er waren kraampjes waar je leuke dingen kon doen. En je kon naar model-vrachtwagens kijken.

Mooiste vrachtwagen
Er was een verkiezing waarin een jury koos welke vrachtwagen het mooist was. Vooraf was al gekozen welke vrachtwagens mee mochten doen aan de verkiezing. De prijsuitreiking was zondagmiddag om 11:45.

Informatie

LocatieDatum

29 jul 2023
t/m
30 jul 2023

Contactpersoon


e-mail:
tel: