Prokkel Markt in Rottevalle

De Prokkel Markt. ?
“Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait.”

Donderdag 8 juni vonden de stages bij lokale ondernemers plaats. Denk aan Granen & meer, Paviljoen De Leyen, de lokale boeren etc. Zie ook de activiteit Prokkelstages SDBO in Rottevalle

Zaterdag 10 juni sloten wij de Prokkelweek af met een té gekke markt. Dit vond plaats op het terrein van locatie Litswente in Rottevalle. Het evenement begon om 10:00 en eindigde rond 16:00.

Op deze markt waren zo'n 20 kramen van standhouders met en zonder beperking.
Ook waren er artiesten met en zonder beperking die optraden. De hele dag was het een komen en gaan van bezoekers die kwamen kopen bij de leuke kramen, die lekker broodjes aten en een ijsje namen. En dat alles onder het genot van live muziek.

Er was iemand die leuke haarspelden verkocht, iemand met antieke spulletjes. Maar ook bijvoorbeeld een kraam met zelfgemaakte houten spullen van de Houtskoarre, een van de locaties van de SDBO.
Er was een verloting van artikelen omdat de stichting spaart voor een drukmachine om weer leuke dingen te maken op de dagbesteding.
Froukje, die bij een collega zorginstelling woont, was één van de artiesten die het publiek wel mee kreeg in een polonaise. Er was voor ieder wel wat wils.

Het was echt een gemengde beleving. Met veel vrolijkheid en gezelligheid.
Er waren zo'n 400 bezoekers.

Vervolg
De Prokkel Markt wordt nu een jaarlijkse traditie.
Het heeft namelijk gemaakt dat de bewoners van het dorp bekend worden met onze zorgvragers zodat er nu ook bezoekjes plaatsvinden. De drempel is veel lager en onze zorgvragers hebben nu een naam. Het zijn bekenden geworden voor de dorpenaars.

Filmpje en foto's
We zijn hartstikke blij met onze nominatie. Hierbij wat foto's en een geweldig filmpje > zie hier het filmpje van hoe we met elkaar de markt opbouwden.

     

                                                         
 

Informatie

Locatie

SDBO Litswente
Ambachtsloane 1
9221 RA Rottevalle

Datum

10 jun 2023

Contactpersoon


e-mail:
tel: