Prokkelduo Noortje en Rene – goed voorbeeld doet goed volgen

Noortje en René zijn sinds vorig jaar Prokkelduo tijdens de verkiezingen. 
Dit zijn ze in de gemeente Meierijstad.

Volgens Noortje (ervaringsdeskundige bij Cello) geeft René (werkzaam bij HandicapNL) haar echt het gevoel dat ze gelijkwaardig zijn. Ze had al snel een goed vertrouwd gevoel bij hem. Hij liet haar d'r gang gaan en waar nodig sprong hij bij. Dat heeft ze als heel prettig eraren. Later, bij de ProkkelSterrenslag in juni, mocht ze zelfs bij zijn team meedoen. 
Noortje heeft het die dag heel erg naar haar zin gehad, en mocht ook meerijden met René.
Ook bij de verkiezingen in maart 2023 waren ze weer Prokkelduo en Noortje hoopt in de toekomst bij de ProkkelSterrenslag opnieuw met René's team mee te mogen doen.

En ook René is lovend, over Noortje. Zo leert hij van haar ervaringen, van wat ze vertelt vanuit haar ervaringsdeskundigheid en hij vindt haar sociaal (getuige de vele gesprekjes die ze aanknoopt in het stembureau op een leuke manier). 

Noortje doet elk jaar graag mee aan de campagne Inclusieve Stembureaus. En door haar enthousiasme en voorlichting aan andere Cello-ervaringsdeskundigen zijn er 4 Prokkelduo's ontstaan. En bij de volgende keer worden dat er al zeker 6!
Goed voorbeeld doet goed volgen.

Vervolg
Binnenkort gaat René met Noortje en andere ervaringsdeskundigen in gesprek om te praten over hoe zij aankijken tegen thema's waar HandicapNL voor mensen met een verstandelijke beperking het verschil wil maken. 

En uiteraard zijn Noortje en René bij de verkiezingen op 22 november weer een Prokkelduo!

Informatie

LocatieDatum

23 jul 2024

Contactpersoon


e-mail:
tel: