ProkkelOpPad 2021 in Winterswijk: Estinea met de gemeente Winterswijk

Kijk deze enthousiaste groep eens! Rudi, Bert en Maico en begeleider Marjolein (Estinea) gingen samen met Elvira, Wim, Gea, Jos en Kristel van de gemeente Winterswijk met ‘ProkkelopPad’ op vrijdag 20 augustus. Dit is een tocht met opdrachten die mensen met en zonder beperking samen doen. Het doel is elkaar beter te leren kennen én van elkaar te leren.

Maar de wandeling was ook gelijk een goede test. Want hoe toegankelijk is bijvoorbeeld het nieuwe Vrijheidsplein in Winterswijk? En zijn de regels duidelijk voor iemand met een licht verstandelijke beperking? De medewerkers van de gemeente die meeliepen keken toch met andere ogen naar de verschillende plekken waar ze langsliepen. Na afloop werden ervaringen gedeeld en over en weer vragen gesteld.

Wethouder Elvira Schepers: "Je bouwt in zo’n ochtend een band op met elkaar. Dan wordt het ook veel makkelijker om mensen mee te laten denken bij nieuwe plannen en voorstellen. ProkkelOpPad is echt een hele mooie laagdrempelige manier van elkaar leren kennen.” En daar zijn wij het van Estinea helemaal mee eens.

Informatie

LocatieDatum

20 aug 2021

Contactpersoon


e-mail:
tel: