Prokkelstage Aveleijn in Borne

Cliënten van Aveleijn doen graag mee aan de Nationale Prokkelstagedag.
Waar wil je een kijkje nemen?
Wie wil je graag ontmoeten en waarom?
Dat vragen we aan de deelnemers.
En dan, dan gaan we kijken hoe we het kunnen organiseren.
Wil je een voorbeeld zien?
Kijk hier naar een video van de Prokkelstage van Sebastiaan bij de burgemeester van Borne:

https://www.youtube.com/watch?v=S3vkoe9w-bw

En lees hier het verslag van de burgemeester:

Jan Pierik (burgemeester Borne):

"Gemeente Borne had woensdag 7 juni de hele dag een schaduw-burgemeester want Sebastiaan Gommers liep de hele dag met mij mee. Aveleijn organiseert deze week (Prokkelweek 2023) verschillende activiteiten die als doel hebben ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperkingen te promoten. Sebastiaan wilde graag een dag meelopen met de burgemeester van Borne en daar wilde ik graag gehoor aan geven.

We begonnen de ochtend met een werkbezoek aan De Eschhof, een nieuwe locatie van Aveleijn waar ook Sebastiaan nog niet binnen was geweest. Hanny Fransen-Rouwenhorst heeft het hele verhaal verteld van de totstandkoming van de locatie. Door geduld en goede participatie is een heel mooie huisvesting gerealiseerd, die goed past in de omgeving. Vervolgens een online-interview met adviseur Martijn van Facilicom over facilitaire dienstverlening. En de ochtend sloten we af met een telefonisch overleg met de secretaris van de gemeenschappelijke regeling Crematoria Twente.

Daarna weer wandelen door het dorp voor een broodje en lunchen met collega’s. De middag stond in het teken van een overleg met wethouder Velten en enkele ambtenaren over bestuursvoorstellen voor de komende weken en het tekenen van het prokkelstage certificaat. 's Avonds ging ik met Sebastiaan naar het overleg van het college met de Dorpsraad Zenderen. Ik sluit niet uit dat Sebastiaan daarna doorging als de nacht-burgemeester van Borne. "

Informatie

Locatie

Gemeente Borne
Rheineplein 1
7622 DG Borne

Datum

08 jun 2023

Contactpersoon

Linda Koning
e-mail: l.koning@aveleijn.nl
tel: 06-51410032