Spel- en activiteitendag Estinea en Graafschap College

In 2022 is er vanuit warm contact een kennismaking vanuit de studenten van het Graafschap College geweest met de Prokkelweek. Hierbij hebben de studenten voorbereidende lessen gevolgd over mensen met een beperking en over stichting Prokkel, waardoor er uiteindelijk samen met Estinea is deelgenomen aan de ProkkelSterrenslag in Utrecht. Voor beide groepen een geweldige ervaring.

Afgelopen schooljaar kwam steeds vaker de vraag van de studenten naar voren hoe het met de cliënt van Estinea ging en dat ze de Prokkel zo geweldig vonden. Dit heeft uiteindelijk uitgemond in een spel en activiteitendag die studenten volledig zelf hebben georganiseerd voor Estinea. De studenten hebben eerst activiteiten bedacht en daarna gepitcht aan clienten en begeleiders van Estinea. Uiteindelijk zijn deze in de Prokkelweek uitgevoerd; de dag begon met een heerlijke lunch, bereid door de cliënten zelf. Wat een smakelijke start van deze dag! Daarna begon elk groepje studenten met de activiteit, afgestemd op het niveau van de verschillende cliënten. Zoals onder anderen bloemschikken, oud-Hollandse spelletjes, snoezelen of een belevingstheater. Het was heel mooi om te zien hoe de cliënten straalden van geluk en genoten van elke seconde. Voor sommige studenten was dit de eerste kennismaking met deze doelgroep, maar toch waren de interacties oprecht en echt.

Een van de docenten zei ook: "Als docenten kijken we vol trots terug op deze geslaagde dag. Deze dag draaide om inclusie en samenwerking en de studenten hebben dit fantastisch gedaan. Naast de positieve impact die onze studenten hebben gehad op de cliënten van Estinea, heeft de Prokkeldag de studenten veel meer gebracht dan alleen kennis. Het was een dag vol waardevolle lessen. Ze kregen de unieke kans om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen die van onschatbare waarde zullen zijn in hun toekomstige carrière als zorgprofessionals".

Vervolg
Dit was al het tweede jaar op rij dat de studenten in samenwerking met Estinea zich inzetten. Er komt volgend jaar ongetwijfeld een vervolg, of deze studenten gaan het overdragen aan de nieuwe studenten van de opleiding.

Filmpje
Van deze Prokkelactiviteit is een filmpje gemaakt.
Klik hier om het filmpje te bekijken.

Informatie

LocatieDatum

08 jun 2023

Contactpersoon


e-mail:
tel: