Trajectum actief tijdens Prokkelweek 2021

Trajectum is er voor mensen met een licht verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag. Een aantal van hen is actief tijdens de Prokkelweek. De contacten die zij gedurende die week leggen, zorgen  regelmatig voor meer duurzame ontmoetingen. Corona nodigt uit tot het bedenken van creatieve oplossingen. Dat wordt volop gedaan, zoals is te zien in de activiteiten van de Prokkelweek van 2021.

Op donderdag 10 juni 2021

  1. Deelname aan de online BeleidsProkkel van de SVG-reclassering. Samen met bewoners van andere zorgaanbieders praten over wat de reclassering doet voor mensen met een verslaving of psychische problemen.
  2. Deelname aan de online BedrijfsProkkel van het UWV. Samen met anderen gaan we in gesprek over het werk van het UWV.
  3. Deelname aan de online BeleidsProkkel over het klimaat van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Samen met andere cliënten gaan we in gesprek met beleidsmedewerkers van het Ministerie.

UWV-Prokkel projectgroep
Het UWV is al jaren een van de partners van stichting Prokkel. Het UWV heeft gemerkt dat ontmoetingen tussen haar medewerkers en mensen met een (licht) verstandelijke beperking veel oplevert. Juist en ook voor haar eigen medewerkers. Twee bewoners van Trajectum maken deel uit van de landelijke UWV-Prokkel projectgroep. Daarin overleggen ze samen wat voor activiteiten ze nog meer kunnen organiseren. Activiteiten waaraan iedereen wat heeft; dus mensen met én zonder verstandelijke beperking.

De Nationale Prokkelstagedag
De Nationale Prokkelstagedag is een van de jaarlijks terugkerende activiteiten in de Prokkelweek. Cliënten van Trajectum maken daar actief gebruik van. Dit jaar niet alleen in de Prokkelweek zelf, maar ook daarbuiten. Zo krijgen cliënten een online rondleiding in een Pathé bioscoop.

Appelscha
Op de Aekingahoeve in Appelscha zijn elk jaar Prokkelactiviteiten. Dit jaar kunnen er koeienschilderijen gemaakt worden (op 8 juni) en ook is er een workshop (op 21 juni) waarbij je kunt leren reanimeren. 

De Prokkelweek bestaat mede door de inzet en bijdrage van 25 Full Partners, waar Trajectum er één van is.

Informatie

LocatieContactpersoon


e-mail:
tel:

Datum

12 jun 2021

Aantal deelnemers

Aantal plaatsen: