UWV meets Humanitas Ede bij de ProkkelSterrenslag

Verrassend leuk, prikkelend en er wordt heel veel gelachen. Dat is hoe team Bezwaar en Beroep Midden-West van UWV de Prokkelsterrenslag samenvat. Elk jaar opnieuw hebben ze samen met vijf mensen met een licht verstandelijke beperking van Humanitas (Ede) een hoop lol.

Het is de derde keer dat dit team van UWV deelneemt aan de Prokkelsterrenslag. “Deelname is onderdeel van ons MVO-beleid. Ik hoorde dat een aantal andere teams vanuit UWV deelnamen en het leek me fantastisch om het ook met ons team van Bezwaar en Beroep te doen. Bea van der Meulen is een van de teamleden en onvervalst enthousiast wat de sterrenslag betreft. “De eerste keer was het spannend, want je weet niet wat je kan verwachten. Maar het was meteen leuk. We hadden een heel goede klik met het team uit Ede en daarom gaan we elk jaar opnieuw samen met hen de zeskamp aan. De klik is zo goed, dat het niet uitmaakt dat we elkaar een jaar niet hebben gezien.”

Teambuilding

Bea vindt het bijzonder dat het team een band heeft opgebouwd met het team van Humanitas. “Maar ook voor onze eigen teamleden onderling is het heel goed. Het is teambuilding, je leert elkaar op een andere manier kennen. Dit jaar doen twee collega’s uit het team voor het eerst mee, dus dat is extra leuk. Iedereen heeft het gevoel dat ie erbij hoort en dat vind ik heel belangrijk.” Mensen die voor het eerst meedoen vinden het verrassend leuk, heeft Bea gemerkt. “Vooral als je niet bekend bent met mensen met een licht verstandelijke beperking, is het zeker een prikkelende ontmoeting. Iedereen is die dag blij en enthousiast en er heerst een positieve sfeer. Ook de organisatie vanuit Prokkel is altijd super.”

Enthousiasme

Bij Humanitas Ede zijn ze al net zo enthousiast. Roberto Bon coördineert hun deelname en is er ook dit jaar weer bij. “Ik vind het prachtig om te zien wat er daar gebeurt. Je ziet dat mensen met en zonder beperking genieten. Onze bewoners kijken er erg naar uit. Bewoners die hebben eerder hebben deelgenomen zijn aanstekelijk enthousiast, want zelfs mensen waarvan we dachten dat ze niet zouden willen gaan, hebben zich ook aangemeld.”
Als je het enthousiasme hebt geproefd, wil je elk jaar deelnemen, volgens Bea. “UWV doet al met vijf teams mee en ik heb nu ook al meerdere andere teams enthousiast gemaakt die het ook willen gaan doen.” Haar favoriete moment van de dag is in de pauze, halverwege. “Het ijs is dan gebroken, de gesprekken zijn relaxed en je bent lekker aan het lachen. Ik heb er veel zin in!”