Wendy over haar Prokkelstage bij Kasteel Heeswijk

Hallo.

Ik ben Wendy Boom, 47 jaar en sinds 2019 gediagnosticeerd met autisme.

Op donderdag 8 juni mocht ik een dagje Prokkelen op Kasteel Heeswijk in Heeswijk Dinther en dan in dienst van Erfgoed Brabant.

Om 9.30 moest ik er zijn en ik werd heel vriendelijk begroet door Heleen Regenspurg die alles geregeld had en door Dieuwertje De Nigtere die de hele dag met mij mee ging lopen.

En door Peer Verbruggen, medewerker van Brabant Cloud en Erfgoed Brabant.

Ik werd aan iedereen voorgesteld en heb eerst een kopje koffie gedronken.

De dag op het kasteel was bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het zorgdragen voor historische gebouwen en historische voorwerpen.

Ik mocht samen met Dieuwertje de mensen welkom heten bij een tafel daarop lagen formulieren waar ze zich op in moesten schrijven voor 2 workshops/lezingen er waren in totaal 4 verschillende workshops/lezingen en mensen mochten er dus 2 kiezen.

Omdat ze zich vooraf al hadden ingeschreven voor deze dag lagen er ook badges klaar met hun namen erop.

Ik mocht aan de mensen uitleggen hoe het inschrijven voor de workshops werkte en hun daarna hun badge geven.

Als eerste zijn we naar de wapenkamer gelopen voor een welkomstwoord door de directeur van Erfgoed Brabant en ook ik werd door hem welkom geheten en legde hij kort uit wat ik vandaag ging doen.

Toen dat afgelopen was, was het tijd voor de lunch.

Zeer goed verzorgd met allerlei luxebroodjes, fruit en mini worstenbroodjes.

Ik heb me toen even buiten afgezonderd en ben lekker buiten op het terras gaan eten want het was me een beetje te druk in de eetzaal.

Na de lunch was het tijd voor de workshops/lezingen en was het de taak van mij en Dieuwertje om de mensen naar de juiste locatie te wijzen waar zij hun eerste workshop hadden.

Ook moesten we de personen die de lezingen gaven 10 minuten van tevoren gaan waarschuwen dat ze nog 10 minuten hadden om hun lezing af te ronden.

Dieuwertje en ik hebben de taken toen verdeeld en omdat ik het schijnbaar zo goed deed mocht ik zelfstandig gaan waarschuwen in 2 locaties op het terrein en Dieuwertje de andere 2 locaties.

Daarna moesten we de mensen verwijzen naar de locatie van hun tweede workshop/lezing.

Ook weer 10 minuten van tevoren de sprekers van de lezingen waarschuwen.

En toen alle workshops afgelopen waren heeft Peer Verbruggen iedereen bedankt voor het komen en ook mij bedankt voor de goede hulp die dag.

Inmiddels was het 16.00 en was ik best moe.

Het terrein van kasteel Heeswijk is namelijk best groot en ik heb heel de dag van de ene kant van het terrein naar het andere gelopen, dus heel wat stappen gezet die dag.

Van Heleen heb ik nog als bedankje een boekenbon gekregen en benadrukte zij en Dieuwertje nogmaals hoe een grote hulp ik die dag voor hun was geweest.

Ik heb zo ontzettend van de dag genoten, ik vond het echt geweldig om te doen en de dag is voorbijgevlogen.

Wendy Boom