Digitale BeleidsProkkels – Een nieuwe uitdaging

Dit jaar gingen veel BeleidsProkkels niet door. Dat kwam door de uitbraak van het coronavirus. Dat vonden veel deelnemers heel erg jammer. En wij van Stichting Prokkel natuurlijk ook. Gelukkig waren er een paar BeleidsProkkels die wel doorgingen. Maar dan digitaal. Dus met beeldbellen. Die BeleidsProkkels waren bij:  

  • Het ministerie van Economische zaken & Klimaat 
  • Het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid  
  • De Verslavingsreclassering  
  • UWV  (zie hier hun eigen verslag)

Het beeldbellen kon via de laptop, tablet of telefoon. Dat was heel anders dan normaal. Dus moest iedereen even wennen. Ook de mensen die het organiseerden. De deelnemers mochten ieder twee vragen opsturen. Zo wisten de organisatoren wat zij interessant vonden. Dan konden zij zich beter erop voorbereiden. 

Het beeldbellen ging voor de meeste mensen goed. Maar sommigen vonden het lastig. Dat vonden de organisatoren wel vervelend. Daar houden ze de volgende keer rekening mee. 

De gesprekken waren bijzonder. Er werden veel persoonlijke verhalen verteld. Bijvoorbeeld over hoe het is om verslaafd te zijn. Of dat die brieven van de gemeente zo ingewikkeld zijn. Of over pensioen als je dagbesteding doet. Ook praatte staatssecretaris Tamara van Ark van het ministerie van bij de BeleidsProkkel van Sociale Zaken & Werkgelegenheid nog even mee. 

Veel deelnemers vonden het fijn dat ze toch een BeleidsProkkel konden doen. Ook al was het anders dan normaal. Want ze hadden het geval dat er geluisterd werd. Naar hun vragen en naar hun ervaringen. En dat ze meetelden. 

Het was een geslaagde dag. Maar toch hopen we dat er volgend jaar weer normale BeleidsProkkels zijn!