Doe je mee? Prokkel spel training bij De Zijlen 2019

 

 

 

 

 

 

Doe je mee? is een (bord)spel voor mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving. Met elkaar op een leuke manier in gesprek over meedoen in de samenleving. Het spel bevat speelkaarten met vragen, opdrachten, stellingen en foto’s over verschillende onderwerpen, zoals ondersteuning, wonen, ontmoeten, vrije tijd, leren en werken, relatie en wensen.

Doe je mee? is erg geschikt om te spelen met:

  • Buren: wie woont er eigenlijk naast je? Wat vinden zij belangrijk in de buurt?
  • Medewerkers van de gemeente: zij krijgen inzicht in de leefwereld van mensen met een verstandelijke beperking.
  • Begeleiders: het kan voor verrassende inzichten zorgen wanneer het spel met cliënten wordt gespeeld. Je praat over onderwerpen die er toe doen en leert elkaar beter kennen.
  • Collega’s: samen in gesprek over leren, werken en waarin je kunt groeien.
  • Familie, vrienden of kennissen: waar wordt iemand blij van? Wat vindt iemand lastig? Wat is iemand zijn grootste wens?

De Zijlen organiseert dit voorjaar een training voor nieuwe Prokkel spelleiderduo’s
Als je ‘Doe je mee?’ Prokkelspelleider wilt worden kun je als duo een ‘Doe je mee?’ training voor spelleiders volgen. Deze training bestaat uit twee dagdelen. Tijdens de training leer je het spel kennen door zelf het spel te spelen. En je gaat ook anderen begeleiden bij het spelen van het spel. Je leert vooral door te doen. Als je de training goed afrondt krijg je een ‘Doe je mee?’ Prokkelspelleiderscertficaat en kun je het spel bijvoorbeeld gaan spelen in de Prokkelweek (maandag 3 – zaterdag 8 juni 2019) www.prokkel.nl

Praktische informatie
De training bestaat uit twee dagdelen. Er zit twee weken tussen, zodat je tijd hebt om samen te oefenen. Er is plaats voor minimaal 6 duo’s. Bij meer opgaven plannen we nieuwe data. Je kunt je alleen als duo inschrijven. Het duo moet bestaan uit een persoon met én een persoon zonder verstandelijke beperking.

Je begeleidt – als duo – samen het spel en laat zien hoe je op een gelijkwaardige manier kunt samenwerken. Als duo ben je zo ook een voorbeeld voor anderen.

Data van de training
zondag 17 februari 2019                             9.30-12.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
zondag 3 maart 2019                                14.00-17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

(reserve dag) zondag 17 maart 2019          9.30-12.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur)

Locatie
De Gildezaal (Werk & Dagbesteding De Gilde)
Domela Nieuwenhuisweg 28
9649 AJ Muntendam
0598-631522

Kosten
De training van twee dagdelen kost € 15,- per duo
Het spel moet je zelf kopen. Dat kost € 25,-

Trainers
De training wordt ook verzorgd door een trainersduo. Stephan Zijlstra en Josien Sterkenburg (coach) spelen dikwijls het spel tijdens de Prokkelweek, en geven deze kennis graag door aan anderen.

Aanmelden
Vul het aanmeldformulier in en mail dit voor 10 februari naar josien.sterkenburg@dezijlen.nl. Er heeft zich al één duo aangemeld, dus de training gaat hoe dan ook van start. Heb je andere wensen of vragen, wij bieden graag een training op maat. Voor vragen kun je bellen met Josien Sterkenburg, 06-36437141.

Het Doe je mee? spel bestellen?
Het Doe je mee? spel is te koop via de webshop van De Bagagedrager