Mijn verhaal: Prokkel op het ministerie VWS

Tatiana Hersbach is een van de drijvende krachten bij de beleidsProkkels bij het Ministerie van VWS. Haar enthousiasme en betrokkenheid heeft er voor gezorgd dat ook andere ministeries mee zijn gaan Prokkelen. Afgelopen Prokkelweek waren er zeven Prokkels bij vier verschillende ministeries: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (3x),  Ministerie van Justitie,  Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en het Ministerie van Sociale zaken.

Het ministerie van VWS is de aanstichter van de BeleidsProkkelsTatiana Hersbach, beleidsmedewerker Maatschappelijke Ondersteuning, vertelt over haar Prokkelervaring:

Den Haag, 3 juni 2015. Prikkelstage op ministerie van Sociale Zaken in Den Haag. FOTO MINSZW/VALERIE KUYPERS

Prokkelstage op ministerie van Sociale Zaken

“Het is nu vijf jaar geleden dat wij de eerste BeleidsProkkel bij ons op het ministerie van VWS hadden. Een groep van zes mensen met een verstandelijke beperking (ervaringsdeskundigen) heeft destijds met een paar beleidsambtenaren gesproken. Het was echt over en weer verkennen van elkaar. Wat een verschil met afgelopen jaar. Wat is er in tussen tijd veel veranderd, in positieve zin. Als ik een zaal voor 50 mensen had weten te reserveren, was die ook vol geweest!

Er is ontzettend veel belangstelling, zowel bij mensen met een verstandelijke beperking als bij onze medewerkers. En ze willen ook meer gebruik maken van elkaars kennis en ervaring. Dit jaar hebben we onze folders besproken. Wat staat er in en hoe staat het geschreven. Daarover hebben de ervaringsdeskundigen een workshop gegeven. Het was echt een eye-opener, voor ons allemaal.

Ik heb naderhand van veel collega’s een reactie gekregen. Ze hebben er erg veel aan gehad. Het mooie is dat een aantal van de deelnemers terug zullen komen. We gaan met hen nog een keer zo’n workshop doen. En we gaan ook bij een aantal deelnemers op werkbezoek. Dat is de winst van de Prokkelweek. Je begint klein, maar het wordt steeds groter en je komt er steeds meer achter hoe belangrijk het is gebruik te maken van ervaringsdeskundigheid. Niet alleen ik, maar ook heel veel collega’s.”

Den Haag, 3 juni 2015. Prikkelstage op ministerie van Sociale Zaken in Den Haag. FOTO MINSZW/VALERIE KUYPERS

Prokkelstage op ministerie van Sociale Zaken