Nominaties Gouden Prokkel 2018 – In de Samenleving

De genomineerden voor de Gouden Prokkel 2018 zijn bekend!

In de categorie Prokkelen in de Samenleving maken vijf Prokkels kans op de Gouden Prokkel. Welke Prokkels zijn dat, Marian?

 

Hierbij nog een keer de vijf genomineerden op een rijtje:

  • Bakken, knippen en plakken in Nederweert (dinsdag 5 juni): Nederweert bakt, knipt en plakt. Op 22 mei hebben bezoekers van eetpunt Nederweert foto’s gemaakt van de gedekte tafels, keuken, koks, eten en van elkaar. Op 5 juni worden de foto’s bekeken tijdens een heerlijke maaltijd. Daarna worden foodcollages gemaakt van deze foto’s. Een gezellige avond knippen en plakken!
  • High tea met DELA en ASVZ in Udenhout (woensdag 6 juni): medewerkers van DELA bereiden samen met cliënten van ASVZ-locatie Vincentius in Udenhout een high tea, bestaande uit diverse lekkernijen. In theeschenkerij Het Rectoraat van ASVZ wordt de high tea geserveerd aan ouderen in Udenhout.
  • Mega Prokkel in Pijnacker (woensdag 6 juni): in Pijnacker wordt een mega Prokkel georganiseerd, een evenement waar 75 mensen aan meedoen. Op het terrein van de brandweer wordt begonnen met een gezamenlijke barbecue, waarna er verschillende spellen worden gehouden (o.a. stormbaan, visspel, kop van jut). ’s Avonds is er een officiële prijsuitreiking door de wethouder (die overigens ook met de spellen meedoet).
  • Prokkeldag 2018 in Enschede (zaterdag 9 juni): in samenwerking met de cliënten organiseert Aveleijn een Prokkeldag voor de buurt. Voor jong en oud. Er is o.a. muziek, een barbecue en verschillende kraampjes. En te midden van dit alles komt er een plek met tafels/stoelen/banken waar daadwerkelijk een ontmoeting kan plaatsvinden.
  • Resto VanHarte sluit aan in de Prokkelweek 2018 (hele week): Resto VanHarte, hét buurtrestaurant, doet actief mee in de Prokkelweek. Een mooie laagdrempelige en betaalbare eetgelegenheid en een mooie gelegenheid voor het vergroten van sociale netwerken. Verspreid over het land doen tal van Resto’s mee. Op de ene plek wordt bijvoorbeeld samen gekookt, op de andere plek wordt een talentenshow georganiseerd. En op een aantal plaatsen worden Prokkelstages aangeboden.

De Gouden Prokkelprijzen zijn bedoeld als inspiratie voor anderen: om te laten zien hoe de Prokkelweek kan bijdragen aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving. Alle genomineerde Prokkels zullen worden bezocht. De bezoekers (medewerkers/bestuursleden van Stichting Prokkel) schrijven een verslag, waarna een onafhankelijke jury zal beslissen wie de winnaar wordt.

Op vrijdag 29 juni worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht de winnaars bekend gemaakt. Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zal hierbij aanwezig zijn om de prijzen uit te reiken. Wil je hier bij zijn? Kijk voor meer informatie op deze pagina.