Nominaties Gouden Prokkel 2018 – Mensenrechten

De genomineerden voor de Gouden Prokkel 2018 zijn bekend!

In de categorie Mensenrechten maken vier Prokkels kans op de Gouden Prokkel. Welke Prokkels zijn dat, Marian?

 

Hierbij nog een keer de vier genomineerden op een rijtje:

  • BeleidsProkkel gemeente Gorinchem (maandag 4 juni): de regionale Wmo-Klankbordgroep voor en door mensen met verstandelijke beperking in de AV-regio organiseert op maandagavond een BeleidsProkkel met de gemeente Gorinchem. Het is een ontmoetingsavond tussen mensen van de gemeente die het beleid maken of uitvoeren en mensen met een lichte verstandelijke beperking.
  • BeleidsProkkel VNG (donderdag 7 juni): de Vereniging Nederlandse Gemeenten (koepelorganisatie van alle gemeenten) organiseert een BeleidsProkkel. Deelnemers kijken een dag mee en praten met de mensen die bij de VNG werken binnen het sociaal domein. Ze ontmoeten de directeur en gaan in gesprek over het werk van gemeenten.
  • Gastles Recht op onderwijs in Nijmegen (vrijdag 8 juni): het Zelfregiecentrum organiseert een Prokkel met het thema onderwijs. Het is de vorm van een korte interactieve les en wordt gepresenteerd in begrijpelijke taal. Bedoeling is om mensen met én zonder beperking met speelse opdrachten te laten meedenken en praten over onderwijs. Wat is een vervolgstap na het speciaal onderwijs? Hoe denk ik over mijn toekomst?
  • De Zijlen en gemeente Midden Groningen (vrijdag 8 juni): al een aantal jaren gaat De Zijlen bij de gemeente Prokkelen. Dit jaar komt de gemeente bij De Zijlen! Mensen met een verstandelijke beperking halen met een busje vier wethouders op bij het gemeentehuis voor een ‘Rondje Midden Groningen’ met verschillende activiteiten.

De Gouden Prokkelprijzen zijn bedoeld als inspiratie voor anderen: om te laten zien hoe de Prokkelweek kan bijdragen aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving. Alle genomineerde Prokkels zullen worden bezocht. De bezoekers (medewerkers/bestuursleden van Stichting Prokkel) schrijven een verslag, waarna een onafhankelijke jury zal beslissen wie de winnaar wordt.

Op vrijdag 29 juni worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht de winnaars bekend gemaakt. Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zal hierbij aanwezig zijn om de prijzen uit te reiken. Wil je hier bij zijn? Kijk voor meer informatie op deze pagina.