Nominaties Gouden Prokkel – Mensenrechten

Het is zover! We maken de genomineerden bekend voor de Gouden Prokkel 2017!

Er zijn dit jaar drie categorieën:

  • Prokkelen in de samenleving
  • Mensenrechten Prokkel
  • Innovatief / OriginaliteitsProkkel

Hieronder volgen de nominaties in de categorie Mensenrechten Prokkel.

Net als bij Innovatief zijn bij Mensenrechten drie Prokkels genomineerd:

  • Regenboog Prokkel Maastricht: COC Limburg organiseert de Regenboog Prokkel: woensdag 14 juni is de dag waarop personen met en zonder verstandelijke beperking zich door middel van tal van activiteiten inzetten voor een lesbisch-, homo-, bi- en transgender- (lhbt-) vriendelijk Maastricht.
  • Spreken wij dezelfde taal? in ’s Heerenberg: Estinea/team Samen Sterk en het Sociaal Team Montferland organiseren diverse workshops met als doel meer inzicht en begrip naar elkaar te krijgen door te leren van en met elkaar, op een ontspannen manier.
  • Lunchlezing: Aan tafel! Het VN-Verdrag & Toegang tot voedsel: Stichting Disability Studies in Nederland organiseert een lunchlezing. Het thema is (toegang tot) voedsel. Met informatie over het onderzoek toegang tot voedsel & de toegankelijkheid van Nederlandse horeca. En een discussie: welke rechten hebben mensen met een beperking inzake voeding?

Alle genomineerden zullen worden bezocht. Vervolgens zal een onafhankelijke jury op basis van de bezoekersverslagen bepalen wie er wint.

Wie zal er met de eer mogen gaan strijken???

Op vrijdag 30 juni wordt in Utrecht de winnaar bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Wil je hierbij als bezoeker aanwezig zijn? Of wil je meer informatie over de Gouden Prokkel? Kijk dan op deze pagina.