Prokkelen is… samen sporten en bewegen

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar vooral ook erg leuk om samen te doen! Sport verbroedert, het schept een gevoel van saamhorigheid en zorgt voor ‘teamspirit’ en onderling respect. Door samen te sporten leer je elkaars mogelijkheden kennen.

Samen sporten schept een band en daarom worden er ook dit jaar weer vele sportieve Prokkels georganiseerd. Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden van sportieve Prokkels, die voor de aankomende Prokkelweek zijn aangemeld:

Prokkelen is... Samen sporten en bewegenKinderen sporten bij Meet2Move: springen, klimmen, rennen, ballen en spelen. Kinderen met en zonder beperking gaan samen sporten bij Meet2Move op de Heldringschool in Amsterdam-Zuid.

Handbaltoernooi in Pijnacker: op woensdag 8 juni is de derde editie van het handbaltoernooi. Het G-team is al twee jaar niet te kloppen! Zij hebben weer het hele jaar hard getraind en naar deze avond gepiekt, dus de andere teams mogen weer hun borst nat maken!

Avond4daagse in Roden: Een clubje mensen met en zonder verstandelijke beperking gaan samen de avond4daagse lopen. Ook de politiek en het bedrijfsleven worden uitgenodigd om mee te lopen én te zingen: “Ik heb een potje met vet“.

Sportdag Estinea met basis- en speciaalonderwijs: een zeskamp voor mensen met een verstandelijke beperking en leerlingen uit het basis- en speciaal onderwijs. De leerlingen leren elkaar op een sportieve manier kennen. Maar ook directie, wethouders, vrijwilligers en vrienden zijn uitgenodigd om de teams uit te nodigen! Kom jij ook kijken?

– Sport- en spelmiddag in Zevenbergen: cliënten van Sovak in Zevenbergen organiseren op zaterdag 11 juni samen met hun begeleiding een sport- en spelmiddag voor de buurt. Naast sport en spel zijn er nog allerlei andere activiteiten, zodat er voor iedereen wel wat te doen is!

Golfprokkel in Delden: in Twente houden ze wel van een balletje slaan! Al voor de vierde keer wordt de Golfprokkel georganiseerd voor cliënten van Aveleijn. Ze mogen rijden in een golfkarretje, meehelpen met het onderhoud van de golfbanen en krijgen een golfclinic. Daarbij gaan ze een wedstrijd doen wie het best kan putten. Wie weet komen er wel ware golftalenten bovendrijven!

ProkkelSterrenslag: dé opening van de Prokkelweek is natuurlijk de ProkkelSterrenslag! Op maandag 6 juni komen honderden mensen samen om met elkaar te sporten in Utrecht. Maar vooral ook om elkaars mogelijkheden te ontdekken. Heb je je al aangemeld?