Terugblik Philadelphia op de Prokkelweek

Prokkelweek met ondernemende kansen

In de Prokkelweek werd overal in het land de Prokkelweek georganiseerd. Een Prokkel staat voor een prikkelende ontmoeting in de maatschappij  Veel locaties vanuit Philadelphia hebben meegedaan met een scala aan activiteiten. Muziek was het centrale thema binnen onze organisatie, waarbij o.a. in Heemskerk en Amsterdam Prokkels met deze insteek plaats vonden. En in Zwolle was op zaterdag het grote muziekfeest in het PEC stadion.

Het festijn begon op maandag 12 juni met de Prokkel Sterrenslag in Arnhem. Teams uit het hele land van tientallen organisaties kwamen samen om te sporten. Niet om te winnen, maar om elkaars mogelijkheden te ontdekken. Elk team bestaat uit 5 mensen met en 5 mensen zonder verstandelijke beperking. Samenwerken was het sleutelwoord. Dit alles omlijst met veel gezelligheid van o.a. De Oranje Man en namens Philadelphia heeft ook Gea Zandink haar talenten laten zien.

In de opvolgende dagen gebeurde er heel veel in het land. We realiseren ons dat we niet alles in beeld kunnen brengen, daarom een willekeurige greep uit wat er zoal gebeurde:

  • Cliënten van PhilaZon en de bewoners van het Zonnehuis in Zwolle organiseerden samen een spelletjesmiddag. Iedereen was welkom om mee te spelen en een kijkje te nemen in de keuken van het Zonnehuis.
  • Cliënten van Philadelphia deden mee aan de BeleidsProkkels in Den Haag, waar er stage is gelopen bij onder andere bij de Nationale Ombudsman, het ministerie van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
  • In de gezamenlijke hal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie deed Philadelphia mee aan een informatiemarkt om de ontmoeting te bevorderen en de zichtbaarheid van mensen met een beperking te vergroten. Er werden onder meer door cliënten gemaakte cadeauartikelen en kunst verkocht, er was een demo van 3D-Printing, Silent Disco maar er werd ook informatie gegeven over hoe onze locaties werken. Hoogtepunt van de dag was het bezoek van Minister Ronald Plasterk  die veel belangstelling voor de werkzaamheden van onze cliënten toonde.
  • In Leeuwarden gingen drie cliënten uit Sneek Prokkelstage doen op een wel heel bijzondere plek, namelijk in de gevangenis. Een verrassende ervaring waar veel van geleerd werd en waar ook nog eens de nodige kennis is uitgewisseld.
  • In Hengelo (Gld) werd op 15 juni de Prokkeldag voor alle cliënten feestelijk afgesloten met de uitreiking van de bijbehorende certificaten. Tijdens een gezellig samenzijn reikten wethouder Jan Engels en Han van Esch, Raad van Bestuur, Philadelphia deze uit.
  • Woensdag mocht Stefan van Omme een Prokkelstage lopen bij Hart van Nederland. Stefan woont op locatie de Marke in Doesburg en werkt bij Puur Natuur. Mede dankzij Puur Natuur, SBS6, Stichting Prokkel en Philadelphia kreeg hij de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van het tv-programma. Ook mocht hij kennismaken met de twee presentatrices. Natuurlijk was er ook nog wat tijd over om voor de camera te gaan staan. Stefan heeft een prachtige dag gehad en we laten je graag meegenieten. Wil je weten hoe Stefan zijn dag eruitzag? Kijk dan het filmpje! https://www.youtube.com/watch?v=Yayk3m3j8SI&feature=youtu.be

 

 

 

Ook hebben we nog een speciaal verslag van de Prokkelstage die Grace (van locatie Schelpenhof in Den Haag) heeft gedaan bij hondenuitlaatservice Tails Unlimited!

Daar krijg je energie van!!!

“Wat zou je nog eens heel graag willen doen?”

“Wat zou je nog eens heel graag willen doen?” Grace hoeft er niet over na te denken. Luid volgt: “Met honden wandelen”. Je bedoelt met een hondenuitlaatservice mee? “Ja!” en big smile.

Geen hele moeilijke opdracht wanneer je zelf 2 honden hebt. Er lopen dagelijks tientallen honden in het bos die met zo’n service meegaan. We gaan Marijke bellen, een lieve vrouw die wel de roedel duidelijk kan laten merken wie er de baas is.

“Met Grace, ik hou heel erg van honden, mag ik een keer met jou mee? Ik kan dat heel erg goed hoor!”, Marijke zegt na een uitleg over de Prokkelstage van mij: “Nou, dan moeten we dat maar eens proberen”.

Grace is door het dolle en vandaag was de dag.

Met stevige schoenen loopt ze naast Marijke en de 5 honden die vandaag onder haar hoede vallen. Ze aait, knuffelt, gooit stokken en let goed op of alle hondjes mee lopen. Ik ga met mijn eigen honden de andere kant op.

Na een paar uur haal ik Grace weer op. Ze kent de namen van de honden en straalt. Netjes bedankt ze Marijke met een plantje en een zelfgemaakte kaart. Marijke vraagt: “Wanneer gaan we weer?”