Prokkels in de spotlight

HOERAAA! Er zijn al meer dan 200 Prokkels aangemeld! Geweldig om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier bijdraagt aan een meer inclusieve samenleving. Een paar inspirerende voorbeelden op een rijtje:

– Woningcorporatie Rondom Wonen uit Pijnacker organiseert diverse Prokkel activiteiten tussen haar medewerkers, medewerkers van de gemeente Pijnacker en cliënten en begeleiders van Ipse de Bruggen. Samen gaan zij eten en koken bij een woongroep, er wordt een handbaltoernooi georganiseerd en er zijn stages bij de gemeente en bij de woningcorporatie zelf.200 Prokkels

– Medewerkers van CMS (advocaten, juristen en rechters) organiseren samen met medewerkers van LFB Scholing en Training een mini-symposium over het VN verdrag voor rechten van mensen met een beperking. Samen met klanten van CMS gaan zij praten en ontdekken wat dit VN verdrag precies betekent en waarom dit zo belangrijk is.

– Ervaringsdeskundige Gerrit van Berkt geeft een gastcollege op de Hogeschool Utrecht. Gerrit heeft een levensverhaal geschreven en zal zijn ervaringen delen met de studenten.  Daarnaast is Gerrit ook initiatiefnemer van de Prokkel Doe je mee? te spelen bij de gemeente Zeist, waar ook de wethouder komt!

– Bewoners van een woon- zorgcentrum voor ouderen in Lichtenvoorde gaan samen met mensen met een beperking ouderwetse spellen spelen en pannenkoeken eten. Daarnaast vertellen mensen met een beperking hun levensverhaal aan de bewoners van het zorgcentrum. Zo leren ze elkaar beter kennen krijgen ze meer inzicht in elkaars leven. header-prokkel

– Leerlingen van MBO Helicon geven Cliënt Colleges aan cliënten die in hun dagbesteding met dieren werken. Onder het motto ‘niets over (en voor) ons, zonder ons’ worden mensen met een beperking betrokken bij de voorbereiding en vormgeving van de colleges. Zij bepalen mede hoe de colleges er uit gaan zien.