Nominaties Gouden Prokkel – In de samenleving

Het is zover! We maken de genomineerden bekend voor de Gouden Prokkel 2017!

Er zijn dit jaar drie categorieën:

  • Prokkelen in de samenleving
  • Mensenrechten Prokkel
  • Innovatief / OriginaliteitsProkkel

Als laatste de nominaties in de categorie Prokkelen in de samenleving. Hierbij zijn er vijf genomineerden:

  • Stichting SWZ actief in de Prokkelweek: Stichting SWZ heeft het Prokkelen omarmd en ook dit jaar weer verschillende Prokkels georganiseerd om mensen de kans te geven elkaar beter te leren kennen en van elkaar te leren. Zo gaat men bijvoorbeeld op diverse locaties samen aan de slag, zijn er diverse Prokkelstages en wordt er een rolstoelwasstraat ingericht.
  • Theaterworkshops met kleine voorstelling bij NOVO: Bij NOVO in Appingedam, Delfzijl, Uithuizen en Winsum wordt een theaterworkshop georganiseerd voor cliënten en begeleiders, inclusief een kleine voorstelling.
  • Zomermarkt in Hardenberg: Medewerkers en bewoners van de Baalderborg Groep en hun familie organiseren een zomermarkt met allerlei kraampjes met eigen gemaakte producten. Er zijn spelletjes, er is muziek, kortom: er is voor iedereen iets te doen.
  • Activiteiten carrousel Albeda College bij dagcentrum Lavendel in Barendrecht (IJsselmonde-Oost), dagcentrum Aksent in Barendrecht (Humanitas DMH), en op de Slingeplein in Rotterdam (Albeda College): Studenten van de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg van het Albeda College organiseren prikkelende activiteiten voor mensen met een beperking van enkele dagbestedingscentra, waarbij ze samen werken met kinderen van een basisschool.
  • Burendag bij De Wetering (Reinaerde dagcentrum De Heygraeff) in Woudenberg: Een burendag voor de mensen en bedrijven die direct of indirect met de cliënten van dagcentrum de Wetering te maken hebben. Een kennismaking onder het genot van een kopje koffie of iets lekkers.

Alle genomineerden zullen worden bezocht. Vervolgens zal een onafhankelijke jury op basis van de bezoekersverslagen bepalen wie er wint.

Wie zal er met de eer mogen gaan strijken???

Op vrijdag 30 juni wordt in Utrecht de winnaar bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Wil je hierbij als bezoeker aanwezig zijn? Of wil je meer informatie over de Gouden Prokkel? Kijk dan op deze pagina.