ProkkelZomer: Prokkelen juist nu een krachtig instrument voor verbinding

Dit jaar gaat het Prokkelen ook in de zomer door. Tijdens de ‘ProkkelZomer‘ in juli en augustus kunnen er Prokkelactiviteiten georganiseerd en aangemeld worden. Want we weten dat er veel behoefte is aan contact en ontmoeten. En nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, zijn er weer meer dingen mogelijk. Juist nu is Prokkelen een krachtig instrument voor verbinding.

Daarom is er dit jaar de ProkkelZomer. Een zomer waarin je zelf kleinschalige lokale ontmoetingen kunt organiseren, zoals: samen wandelen, fietsen, schilderen, muziek maken. Eén op één of in een klein groepje. Elkaar beter leren kennen, het voor iedereen wat prettiger maken.

Naast ProkkelOpPad is er dus nog veel meer mogelijk. Op zoek naar ideeën? Bij Inspiratie vind je tal van voorbeelden van activiteiten, inclusief tips hoe je het kunt aanpakken.

Mooie voorbeelden van activiteiten die worden aangemeld in de ProkkelZomer delen we graag. Zoals deze activiteit van de Baalderborg Groep, wat in heel prokkelend Nederland kan:

Veel activiteiten en vakanties gaan niet door. Wat kun je wel doen? Wat is makkelijk te organiseren en in je eigen buurt? Een wandel4daagse met behulp van de app Eroute (gratis). Het idee komt van de site www.avond4daagse.nl. Wanneer je 4 x een afstand loopt (2,5/5 of 10 km) binnen 14 dagen kun je ook meedoen via deze site voor een medaille! Dit kan nog t/m augustus!
Hoe maak je er een Prokkel van?
Spreek af met je medebewoners of een groepje van je werk. Vraag wie er nog meer mee wil lopen. Denk aan een vrijwilliger die je al lang niet meer gezien hebt. Maar ook familie of vrienden of buren. Of wil je wel eens wandelen met iemand die je altijd al graag had willen ontmoeten? Tijdens het wandelen heb je juist de tijd om eens kennis te maken!
Vraag anderen om onderweg klaar te staan met wat drinken en lekkers. Kijk wat er op je route ligt, is er onderweg iets leuks te doen? Heb je gelijk even pauze…..
Of zorg dat er na de 4e wandeling thuis een leuke verrassing klaar staat om je prestatie te vieren! Muziek of taart of een finish-vlag. Leef je lekker uit!

Natuurlijk zijn wij nieuwsgierig wat jullie er van gaan maken!
Deel je wandel4daagse met een leuke foto en #wandel4daagse #prokkelzomer op Facebook.