BeleidsProkkels bij UWV en VNG

Er zijn nieuwe BeleidsProkkels!
Op donderdag 7 juni zijn er BeleidsProkkels, zowel bij het UWV (in Amsterdam) als de VNG (in Den Haag). Wil je naar een van de BeleidsProkkels? Dan kun je je daarvoor aanmelden bij Sharon! Haar e-mailadres is sharon@prokkel.nl.
Hieronder een korte omschrijving van elke BeleidsProkkel:

UWV

Wil jij kennismaken met het werk van UWV in Amsterdam? Op hoofdkantoor van UWV in Amsterdam worden verschillende BeleidsProkkels georganiseerd:

Afdeling Concern communicatie (4-5 plaatsen):
Hierbij is het thema social media.  Concern communicatie wil vlogs/berichtjes op Facebook of tweets verzorgen over de Prokkelweek. Ze willen graag met de stagiairs/deelnemers bespreken hoe je dan communiceert over de Prokkelweek: welke teksten je zou kunnen publiceren enz. Het belooft een zeer interactieve bijeenkomst te worden.

Afdeling Personeelszaken (7 plaatsen):
Bij het UWV werken veel medewerkers, wel bijna 20.000. Alle UWV medewerkers kunnen terecht bij de afdeling personeelszaken. Deze heet ook wel HRM (Human Resource Management). Deze afdeling zorgt ervoor dat alle medewerkers hun werk goed kunnen doen. Jij mag een dagje meelopen op deze afdeling! En zien hoe ze daar te werk gaan. En je kunt jouw ervaringen en ideeën delen over werk.

Afdeling SMZ-CEC (3 plaatsen):
Ook op de afdeling SMZ-CEC wordt een BeleidsProkkel georganiseerd. SMZ staat voor Sociaal Medische Zaken en CEC voor Centraal Expertise Centrum. Je gaat in dialoog met de medewerkers en ook is er een gezamenlijke rondleiding. Je gaat bijvoorbeeld langs bij de printstraat.

Directieteam (8 plaatsen):
Het werkbedrijf houdt zich bezig met arbeidsbemiddeling en re-integratie. Als je door bijvoorbeeld een beperking moeilijk aan werk komt, helpt het UWV hierbij. Op deze dag mag jij hier een dag meekijken en meedenken. Stel je voor dat jij mag bedenken wat UWV zou moeten doen: wat is dat dan?
Dat ga je in kleine groepjes samen met een begeleider van UWV bespreken. De steekwoorden zijn dromen en wensen. Daarna ga je het samen met UWV uitwerken.

Kenniscentrum (3 plaatsen):
Het UWV heeft een Kenniscentrum, met de naam SBK (Strategie, Beleid en Kenniscentrum). Dit is de plek waar ze het beleid maken voor het UWV. Je loopt een dag mee met de beleidsmedewerkers. En je mag vragen stellen. Zodat je er achter komt hoe het UWV werkt en waarom. Andersom willen zij ook van jou leren. Door met jou in gesprek te gaan, komen ze meer te weten over jouw ideeën en ervaringen. En weten ze hoe mensen met een beperking tegen dingen aankijken.

Na afloop van deze BeleidsProkkels zal er een gezamenlijk fotomoment komen. Hierbij worden Prokkel certificaten uitgereikt.

VNG

Ook de VNG (in Den Haag) biedt een BeleidsProkkel aan: klik hier. De VNG staat voor Vereniging Nederlandse Gemeenten. Het is de koepelorganisatie van alle gemeenten in Nederland.

Waarschijnlijk heb ook jij regelmatig contact met jouw gemeente. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van je paspoort of rijbewijs. Bij vragen over het opruimen van afval of als je ondersteuning nodig hebt bij zelfstandig wonen.

Bij deze BeleidsProkkel ga je een dag meekijken. Je krijgt een rondleiding en daarbij ontmoet je de directeur. En je gaat met de mensen van VNG in gesprek over het werk van gemeenten. Zij willen graag weten wat jouw ervaringen zijn.