Nominaties Gouden Prokkel 2018 – Innovatief

De genomineerden voor de Gouden Prokkel 2018 zijn bekend!

In de categorie Innovatief maken vijf Prokkels kans op de Gouden Prokkel. Welke Prokkels zijn dat, Marian?

 

Hierbij nog een keer de vijf genomineerden op een rijtje:

  • Workshop over Duurzaamheid in Woerden (dinsdag 5 juni): tijdens de Prokkel Power Tour gaan de werkers van NuDoen! (Abrona) ontdekken hoe ze nog beter met energiebronnen en het milieu kunnen omgaan. Ze gaan samen met de LFB een workshop volgen om te ontdekken hoe ze het nu doen en wat ze kunnen veranderen, om milieu, energie en geld te kunnen besparen. Voor deze Prokkel Power Tour hebben LFB en Abrona een leuk programma voorbereid.
  • Olympic Moves in Arnhem (vrijdag 8 juni): Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. Tijdens de opening van de Finals van Olympic Moves wordt voor 6.000 scholieren de vlam ontstoken door 5 Special Olympics sporters met een verstandelijke beperking, 2 topsporters en 2 scholieren van Olympic Moves.
  • Prokkelweek Netwerk Amsterdam (hele week): zorgorganisaties in Amsterdam gebruiken samen de Prokkelweek om duurzame verbindingen tot stand te brengen in (de regio) Amsterdam. Ze hebben hiervoor een regionaal Prokkelnetwerk opgericht. Het netwerk wil de Prokkelweek van 2018 gebruiken om het netwerk zichtbaar te maken, evenals alle activiteiten die er in Amsterdam zijn. Voor cliënten én voor bedrijven.
  • Philadelphia actief in de Prokkelweek 2018 (hele week): Philadelphia doet al vele jaren mee met de Prokkelweek. Vanuit het programma Ondernemerschap organiseren de medewerkers elke keer weer een breed scala aan inspirerende ontmoetingen en stages. Zodat haar bewoners en deelnemers met een verstandelijke beperking in staat worden gesteld om op een laagdrempelige manier te participeren in de samenleving en hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.
  • Verkeersweek op Wielen in Son en Breugel (hele week): SWZ organiseert een Verkeersweek op Wielen. Met hun speciale rolstoelen en hun lichamelijke beperking zijn de bewoners van Zonhove een bijzondere categorie weggebruikers. Op het terrein zelf, maar ook op de openbare weg. De ‘Verkeersweek op Wielen’ voorziet in hun behoefte om te leren omgaan met verkeer en verkeerssituaties en geeft hen handvatten voor interactie met medegebruikers van het terrein. De Verkeersweek op Wielen is een week vol activiteiten in een mix van leren, onderzoeken en doen.

De Gouden Prokkelprijzen zijn bedoeld als inspiratie voor anderen: om te laten zien hoe de Prokkelweek kan bijdragen aan het realiseren van een meer inclusieve samenleving. Alle genomineerde Prokkels zullen worden bezocht. De bezoekers (medewerkers/bestuursleden van Stichting Prokkel) schrijven een verslag, waarna een onafhankelijke jury zal beslissen wie de winnaar wordt.

Op vrijdag 29 juni worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht de winnaars bekend gemaakt. Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zal hierbij aanwezig zijn om de prijzen uit te reiken. Wil je hier bij zijn? Kijk voor meer informatie op deze pagina.