Marian Geling: vlog 18: wat ga jij doen in de Prokkelweek?

De Prokkelweek. Het is nog maar 3,5 week en dan is het al zover. Als je nog niks hebt bedacht, ga dan bijvoorbeeld gewoon een Bak- en KookProkkel doen. Maar wist je dat er ook nog wat plekken zijn bij BeleidsProkkels? Zoals bij de tweede - net aangemelde - MediaProkkel op het Media Park. En... dit is natuurlijk altijd favoriet: de Nationale Prokkelstagedag. Ook daar kun je gewoon heerlijk mee aan de slag.

We hopen dat er veel aanmeldingen komen!

Lees verder

ProkkelSterrenslag: wie gaat er met ons mee?

Ben je ook zo benieuwd naar hoe de dag van Simone eruit ziet? Of waarom Björn zo vrolijk wordt van sporten?
Wil je eens ervaren hoe het is om te bewegen, lachen en samen te werken met mensen met een verstandelijke beperking?
En heb je zin in een vrolijk en sportief teamuitje?
Beleef het op de ProkkelSterrenslag! Op deze sportdag maak je op een laagdrempelige manier kennis met mensen met een verstandelijke beperking.

Deze topteams zoeken nog vijf mensen van bedrijven of organisaties die willen sponsoren en met ze mee willen gaan naar de ProkkelSterrenslag!

Lees verder

Prokkelweek zorgt voor een stap naar buiten

Op woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijk, onderdeel van zorggroep ’s Heeren Loo in Noordwijk, wonen zo’n 1.900 mensen met een verstandelijke beperking. ‘In de Prokkelweek organiseerden we daarom altijd grote evenementen, zoals een koppeling aan ons zomerfeest en een pianoconcert’, zegt Petra Oude Kempers, jongerenwerker en vrijetijdscoach. “Best arbeidsintensief en toch wat anoniemer. Dit jaar zijn we op zoek gegaan naar activiteiten, die voor een kleiner aantal deelnemers meer op maat zijn.

Het pianoconcert als grootschalige activiteit is gebleven. Verder gaat een groot aantal bewoners met een ernstig meervoudige beperking rolstoeldansen met Angela. Daarnaast hebben we dus ingezet op meer kleinschalige ontmoetingen.

Lees verder

Eén gesprek levert meer op dan tien theorielessen

Het ROC Rijn IJssel doet al voor het negende jaar mee met de Prokkelweek. ‘We hebben er een programma van vijf weken van gemaakt’, zegt Yasemin Dilekci, lesinstructeur Helpende Zorg en Welzijn. 

De eerste week gaan we naar een zorginstelling, waar we koffie drinken met de cliënten met een verstandelijke beperking. De studenten gaan in gesprek met de bewoners om te horen wat hun wensen en behoeftes zijn. In de drie weken daarna gaan we aan de slag met de organisatie van een activiteit tijdens de Prokkelweek. Dat kan iets kleins zijn, zoals samen koken of picknicken. Het gaat erom dat de cliënten een leuke dag hebben en dat de studenten er iets van leren.

Lees verder

Contact (postadres)

Stichting Prokkel p/a VGN
Postbus 413
3500 AK Utrecht
Telefoon: 06-24677785
Meer weten?

Over ons
Stages-Marktplaats
Activiteitenkalender 
Privacyverklaring